Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
majolica-6
Galeria d'imatges

Santuari de Puiggraciós L'arxiprestat de Montbui-Puiggraciós ha celebrat aquest cap de setmana la benedicció de la nova majòlica de la Mare de Déu de Puiggraciós que s'instal·larà en les pròximes setmanes a Montserrat. La imatge va quedar destruïda arran del temporal Glòria l'any 2020. Ara, se n'ha fet una de nova i, després de més de dos anys, ha pogut tornar al seu lloc habitual. L'acte ha coincidit amb el XXX Pelegrinatge a Montserrat de l'arxiprestat de Montbui-Puiggraciós que ha reunit unes 150 persones aquest dissabte.

El pelegrinatge anual a Montserrat ha congregat veïns dels pobles i les parròquies de l'Ametlla del Vallès, la Garriga, Santa Eulàlia de Ronçana, Lliçà d'Amunt, Lliçà de Vall, Bigues i Riells, Caldes de Montbui i Palau-Solità i Plegamans. També hi van ser presents les germanes de Puiggraciós. Tots ells han pogut veure exposada al presbiteri del santuari de Montserrat la nova ceràmica de la Mare de Déu que ha estat obra de l'artista i escultor Miquel Rocabruna.

Després de l'eucaristia, l'abat de Montserrat, Manel Gasch, ha donat la benvinguda als participants del pelegrinatge i ha destacat el valor de la trentena edició del pelegrinatge. Un aniversari que ha comparat amb el de l'entronització de la Mare de Déu de Montserrat que el monestir celebra enguany.

En les seves paraules, Gasch ha recordat el doble vessant de l’acollida de Maria. "Maria ens acull a tots nosaltres i de manera especial als que sofreixen", ha dit. Alhora, "és acollida per nosaltres i els nostres pobles, rebent part de la nostra història i vida en les diferents advocacions", ha conclòs l'abat.

Joan Lázaro ha parlat sobre 'Com caminen els cristians en la nostra societat'. En la seva exposició ha subratllat la crida a "caminar junts amb fe i esperança enmig de la societat". Per a ell, viure com a cristians "és un tresor". Per això, ha afirmat: "És molt important que ens ho diguem". Lázaro ha reconegut uns "canvis de paradigmes en tots els àmbits" que demanen buscar noves formes. En aquest sentit, ha destacat que cal fer-se present des d'una presència "oberta, crítica, activa, dialogant i sinodal".

L’acte s'ha acabat amb un breu homenatge a Jaume Galobart, que va morir el març. Així, s'han llegit textos recordant vivències de Galobart per part de membres del Casal Parroquial de Santa Eulàlia. Tot plegat acompanyat de la música de violí de Judit Sánchez.

A la tarda, els pelegrins han anat pel camí dels Degotalls amb la nova majòlica. Allà, cada parròquia ha presentat una pregària. La trobada ha finalitzat amb la convocatòria per al proper any i amb la cantada dels goigs de la Mare de Déu de Puiggraciós.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.