Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
Omella Mercè 2022
[Foto: Arquebisbat de Barcelona]

Saber más

Arxius adjunts

ACN/Arquebisbat de Barcelona L'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, ha presidit aquest dissabte la missa per la solemnitat de la Mare de Déu de la Mercè, patrona de Barcelona. «Que l’estima i devoció a la Mare de Déu de la Mercè ens esperoni també a demanar la seva intercessió perquè el Senyor restauri els nostres cors», ha dit el prelat barceloní durant la seva homilia, en referència a la recent restauració de la talla gòtica que s'ha instal·lat altre cop al cambril de la basílica de la Mare de Déu de la Mercè.

El cardenal Omella ha reclamat una "clara aposta política per l'estabilitat familiar" que es tradueixi en "ajuts socials i econòmics" i en mesures que facin possible la conciliació amb la vida laboral i en la promoció d'habitatges socials dignes, entre d'altres. Segons ha defensat Omella, aquesta estabilitat "no només beneficia les famílies, sinó que a més a més, esdevé una font de pau i benestar social".

D'altra banda, ha fet una crida a "acompanyar els joves que no troben el sentit a la vida" i "donar-los facilitat per treballar".

L'ofici religiós, que ha tingut lloc davant més de tres-centes persones, ha estat concelebrat pel bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés; el bisbe de Copiapó (Xile), Ricardo Morales, i els bisbes auxiliars de Barcelona, Sergi Gordo i Javier Vilanova. També ha comptat amb l'assistència de la delegada del Govern espanyol, Maria Eugènia Gay; inspector general de l'Exèrcit, Manuel Busquier; consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Lourdes Ciuró; el primer i cinquè tinent d'alcaldia, Jaume Collboni i Albert Batlle. En total, hi han assistit 18 regidors de l'Ajuntament de Barcelona, així com diferents comandaments militars i alguns diputats i representants de les universitats amb seu a Barcelona. A més, hi ha participat la directora general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Yvonne Griley.

Podeu llegir l'homilia aquí.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.