Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
Galeria de fotos Media

Maristes El Consell de la Província Marista L’Hermitage ha renovat el Patronat de la Fundació Champagnat, de la Fundació Anna Ravell i de la Fundació Escó. Amb aquesta renovació, Lluís Serra passa a ser el nou president del Patronat de les tres fundacions Maristes.

A més de Serra, en el nou Patronat hi ha Lara Aragonés com a vicepresidenta, Andreu Pió com a tresorer i Jaume Parés com a secretari. Els vocals són Florenci Bové, Carles Freire, Xavier Giné, Jordi Grau i Araceli Lázaro.

Aquesta designació de càrrecs es va acordar en la primera reunió del Patronat que va tenir lloc el 8 de setembre. El nou Patronat durà a terme les seves funcions durant els pròxims tres anys.

Educació, acompanyament i assistència als més necessitats

La Fundació Champagnat busca promoure la millora de la qualitat educativa mitjançant la formació permanent del personal dels centres maristes de Catalunya. També treballa per contribuir a la promoció i assistència de les persones més necessitades.

La Fundació Anna Ravell i Barrera es va posar en marxa el 1996 de la mà de les Franciscanes de la Immaculada Concepció. El 2015, les Germanes Franciscanes i els Germans Maristes van arribar a un acord perquè l'Institut dels Germans Maristes prengués el relleu al capdavant de la Fundació, titular de l'escola Maristes Anna Ravell de Barcelona, que també va passar a formar part de la xarxa d'escoles maristes de Catalunya. L'objectiu de la fundació és contribuir a l'educació dels alumnes de l'escola Maristes Anna Ravell de Barcelona.

La Fundació Escó atén i acompanya les famílies que es troben en situació de risc o d’exclusió social al barri del Raval i rodalia per millorar la seva qualitat de vida, posant la mirada en les dones i els seus infants. Des de fa més de 30 anys, incideixen en la tasca d’estar al costat de les persones, fomentant la seva autonomia a través de la formació, l’acompanyament integral i el desenvolupament de les pròpies capacitats.