Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
sjd-gran
Fotografia: Solidaritat Sant Joan de Déu.

Solidaritat SJD El Ministeri de Sanitat de Sierra Leone ha atorgat a l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona el reconeixement com a Millor Hospital Missioner a Sierra Leone per l’excel·lent tasca realitzada en aquest país en els últims 50 anys. Així li ho ha comunicat el Comitè de Direcció de la Unitat Territorial I de l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, després de la reunió de Comitè de Centres Sanitaris.

Es tracta d’un reconeixement a l’esforç, bona gestió i servei a favor de la prevenció de les malalties i mortalitat en la població de Sierra Leone. Un servei que s’ha dut a terme des de 1967 fins el dia d'avui i que "és una prova del compromís solidari de tots amb la cooperació internacional als països més desfavorits", expliquen des de Solidaritat Sant Joan de Déu.

També, aquest juny el programa 'Apadrina un tractament d’un infant de Sierra Leone' va rebre el premi AQ Awards a les Millors Pràctiques Environmental and Social Governance (ESG), organitzat per AdQualis Human Results. Aquest programa neix amb la finalitat d’aconseguir finançament per al tractament dels nens i nenes del Saint John of God Catholic Hospital de Lunsar, centre germanat amb l’Hospital Sant Joan de Déu i que té com a objectiu que cap nen deixi de ser tractat o ingressat per falta de mitjans econòmics.

Sierra Leone és un dels països més pobres del món i els recursos sanitaris disponibles són escassos, tant d’equipaments com de professionals. L’índex de mortalitat infantil és un dels més alts del món i la incidència d’algunes malalties és molt alta. Els nens són els grans perjudicats perquè l’eficàcia de molts tractaments depèn de la precocitat del seu inici i l’atenció sanitària, encara que subvencionada, continua tenint un cost molt alt per a les famílies.

L'hospitalitat que uneix

A Sant Joan de Déu entenen la cooperació internacional com "un intercanvi entre iguales", mutu i enriquidor per a tothom, que pretén fomentar el desenvolupament i aconseguir l’eradicació de la pobresa.

L’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu té centres en 52 països de tot el món. Tots ells comparteixen la mateixa missió d’atendre les persones més vulnerables, però no tots compten amb els recursos necessaris per a fer-ho. Juan Ciudad ONGD és l’organització (promoguda per l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu) que canalitza les ajudes que reben.

També aposten pels agermanaments entre centres, per a facilitar ajudes econòmiques, enviament de material, intercanvi de professionals i desenvolupament de tecnologia als centres dels països més empobrits respectant la seva diversitat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.