Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
montserrat-fotografia
Fotografia: 'La Cova', 1r premi Categoria General | Xavier Prat.
Galeria d'imatges

Abadia de Montserrat | El primer premi de la Categoria General del XVII Concurs de Fotografia del parc natural de la Muntanya de Montserrat, dotat amb 500€, ha estat concedit a Xavier Prat de Santpedor. 'La cova' ha estat la fotografia presentada per Prat. En la Categoria Racons de Montserrat ha estat premiada la foto 'Llums de tarda', realitzada per Jaume Morera d’Olesa de Montserrat; mentre que Francisco Javier Domínguez, de Jerez de la Frontera, s’ha endut el 1r premi de la Categoria Creativa per la fotografia 'Ocaso de ensueño'.

El Patronat de la Muntanya de Montserrat dota amb 500 € per a la fotografia guanyadora de la categoria General, 250 € per a la segona i 150 € per a la tercera. A la resta de categories –Racons de Montserrat i Creativa-, el repartiment dels premis és de 300 € per a la guanyadora, 200 € per a la segona classificada i 100 € per a la tercera. Enguany, el nombre de fotografies presentades al Concurs ha estat de 165. Per categories, 80 han optat a premi a la categoria General, 52 a la de Racons de Montserrat i 33 fotografies a la categoria Creativa.

Jaume Morera s’endú el màxim guardó de la Categoria Racons de Montserrat; i Francisco Javier Domínguez el primer premi de la Categoria Creativa.

S’han presentat un total de 165 fotografies, repartides en les tres categories del concurs, que convoca el Patronat de la Muntanya de Montserrat.

La resta de fotografies guardonades són, en la Categoria General: 'Montserrat i la fauna', de Josep Maria Vandellós, 2n premi; i 'Portal màgic', de Ángel Morales, 3r premi. En la Categoria Racons de Montserrat, les premiades són 'Foradada panoràmica', de Jordi Noves', 2n; i 'El Descans del Guerrer', de David Milà, 3r. I, finalment, en la Categoria Creativa: 'Foscor', de Pep Moyano, 2n; i 'Aligots', de Jordi Pinyol, 3r.

L’esperit d’aquest concurs és el de destacar fotogràficament els valors del parc natural de la Muntanya de Montserrat en qualsevol dels aspectes -flora, fauna, monuments, cultura, natura i territori-. El jurat del XVII Concurs de Fotografia del parc natural de la Muntanya de Montserrat ha estat format per Joaquim Vert, de l’Associació de Fotògrafs Professionals del Bages; Emili Sancha, membre de la Societat Catalana de Fotògrafs de Natura; Melcior Soler, de l’Associació Fotogràfica de Collbató-Objectivament; Òscar Bardají, de l’Abadia de Montserrat; Ramon Bisbal, director del parc natural de Montserrat; i Eduard Prades, del Patronat de la Muntanya de Montserrat, que ha actuat com a secretari per delegació.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.