Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
acg
Fotografia: Arquebisbat de Barcelona.
Galeria d'imatges

ACG | L'Acció Catòlica General ha tancat la Trobada de Laics de Parròquies i IV Assemblea reafirmant el seu compromís amb l'evangelització i l'anunci de Jesús amb obres i paraules. La trobada, que s'ha allargat quatre dies, ha reunit a gairebé 1.000 laics i 44 diòcesis d'Espanya a La Salla Bonanova de Barcelona. En l'acte de clausura, el cardenal i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha animat a l'Acció Catòlica General a sostenir la tasca en tres pilars: "oració, fraternitat i alegria".

"Ser testimonis de l'amor de Jesús enmig del món". Aquesta ha estat la demanda del cardenal per als membres de l'Acció Catòlica General (ACG) en l'última jornada de la trobada que s'ha celebrat a la Catedral del Mar de Barcelona. L'eucaristia l'ha presidit Omella concelebrant amb el bisbe de Solsona, Francesc Conesa; el bisbe auxiliar de Barcelona; Sergi Gordo; el bisbe d'Almeria, Antonio Gómez; el bisbe auxiliar de Valencia, Javier Salinas; i més de seixanta sacerdots que han acompanyat als laics en aquests quatre dies.

També han assist a la clausura de les jornades de l'ACG la directora general d'Afers Religiosos, Yvonne Griley, i el cinquè tinent d'alcalde de Barcelona, Albert Batlle.

Les jornades es van iniciar aquest dijous sota el lema 'Anunciar a Jesús amb obres i paraules'. La inauguració la va protagonitzar la diòcesi de Màlaga amb un acte amè que va presentar les preguntes bàsiques sobre l'anunci de Jesús: Què? Qui? Com? On? i Quan?

L'arquebisbe de Saragossa i president de la Comissió de Laics, Família i Vida de la Conferència Episcopal Espanyola, Carlos Escribano, va assenyalar que la refundació de l'ACG és un "do de l'esperit" i que la tasca "és bella". "Som afortunats per comprometre'ns en ella", ha reblat. La jornada de dijous va acabar amb un sopar de productes típics de totes les diòcesis.

"Vivència de l'evangelització en comunitat"

La segona jornada es va dedicar al testimoni evangelitzador dels laics de l'ACG. Patxi Velasco, dibuixant laic provinent de Màlaga, conegut com a Fano, va convidar als assistents a "viure amb sentit i en comú" orientats sempre a la "vivència de l'evangelització en comunitat".

L'expert en màrqueting religiós, Carlos Luna; l'arquebisbe de Saragossa; i Laura Chiloeches, jove de l'ACG de Guadalajara van participar d'una taula rodona sobre les claus fonamentals per la tasca evangelitzadora. Van continuar les Assembleas Sectorials d'infància, joves i adults que van abordar els objectius pels quals "ha de caminar l'ACG" per al proper quadrienni. La jornada de divendres va acabar amb una eucaristia a la Sagrada Família.

"Una responsabilitat que neix de la fe"

Al llarg del dissabte, l'ACG va abordar els àmbits de presència pública per ser "verdaders testimonis de l'evangeli". Al matí, es va treballar amb tallers centrats en el compromís per contruïr un món millor. "Una responsabilitat que neix de la fe i que ha de ser acompanyada per les nostres parròquies", asseguren des de l'ACG.

La tarda es va dedicar al diàleg entre generacions i es va tancar amb la votació de les línies de futur per als propers quatre anys de l'organització. Unes línies que es van aprovar per una gran majoria.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.