Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
papa-creacio
Fotografia: Vatican News.

Moviment Laudato Si' | El papa Francesc ha assegurat que la propera Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP27) representa "una oportunitat per impulsar una aplicació efectiva de l'Acord de París". Així ho deixa escrit en el missatge per al Temps de la Creació que ha presentat l'Oficina de Premsa del Vaticà aquesta setmana.

En el comunicat, explica que l'Estat de la Ciutat del Vaticà s'adhereix a la Convenció Marc de l'ONU sobre el canvi climàtic i a l'Acord de París. El cap de l'Església també demana a les grans corporacions extractives que “deixin de destruir els boscos, aiguamolls i muntanyes, deixin de contaminar els rius i els mars i deixin d'intoxicar els pobles i els aliments”.

En la presentació del missatge al Vaticà hi ha participat el prefecte del Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà Integral, el cardenal Michael Czerny; la vicesecretària executiva de la Unió Internacional de Superiores Generals (UISG), Mary John Kudiyiruppil; el bisbe de Kidapawan, Filipines, José Colin Bagaforo; i la directora associada del Moviment Laudato Si', Christina Leaño.

Leaño ha assegurat que reclamaran davant les properes címeres de l'ONU sobre la biodiversitat i el clima “una necessària reconversió comunitària per adoptar un nou acord multilateral que aturi la destrucció dels ecosistemes i l'extinció de les espècies”. Així mateix, instaran que es practiquin "contribucions nacionals més ambicioses per reduir a zero, com més aviat millor, les emissions netes de gasos d'efecte hivernacle".

Quatre dies de pregària per tenir cura del medi ambient

El Temps de la Creació és un període que reuneix tota la comunitat cristiana mundial amb l'objectiu de pregar i fer accions per tenir cura del medi ambient. Comença l'1 de setembre amb la Jornada Mundial d'Oració per la Cura de la Creació i acaba el 4 d'octubre amb la festa de Sant Francesc d'Assís. Va ser establert pel Patriarca Ecumènic Dimitrios I, el 1989, quan va proclamar l'1 de setembre com el Dia d'Oració per la Creació per als ortodoxos. Anys més tard, el Consell Mundial d'Esglésies (CMI) va estendre la celebració fins al 4 d'octubre, dia en què se celebra Sant Francesc d'Assís, patró del medi ambient. Per la seva banda, el 2015 el papa Francesc va fer oficial el Temps de la Creació per a l'Església Catòlica Romana.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.