Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
dicasteri-bisbes
Fotografia: Vatican News.

(Vatican News) L'Oficina de Premsa del Vaticà ha publicat aquest dimecres el nomenament de les tres dones que formaran part del Dicasteri dels Bisbes. El papa Francesc ha escollit la secretària general de la Ciutat del Vaticà, Raffaella Petrini; l'anterior superiora general de les Filles de Maria Auxiliadora, Yvonne Reungoat; i la presidenta de la Unió Mundial de les Organitzacions Femenines Catòliques, María Lía Zervino. Es tracta de la primera vegada que un Papa nomena dones per al discasteri encarregat del procés d'elecció dels nous bisbes.

El Papa va anunciar aquesta decisió responent a una pregunta sobre la presència femenina al Vaticà en una entrevista amb l'agència de notícies Reuters. Ara, s'ha fet pública l'elecció i les tres dones se sumen a la llista d'escollides pel Papa Francesc per augmentar la seva presència al Vaticà.

En aquest sentit, el pontífex va recordar que l'any passat, per primera vegada, va nomenar una dona per al lloc de número dos de la Governació de la Ciutat del Vaticà: la monja italiana Raffaella Petrini. A més, Francesc va triar Nathalie Becquart, religiosa francesa de les Germanes Missioneres de Xaviere, com a subsecretària del Sínode dels Bisbes, i Alessandra Smerilli, de les Filles de Maria Auxiliadora, com a número dos del Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà Integral També, al Dicasteri de Religiosos, Carmen Ros Norten n'és la subsecretària.

Entre les dones laiques que ja ocupen càrrecs d'alt nivell al Vaticà hi ha Francesca Di Giovanni, subsecretària del Sector Multilateral de la Secció de Relacions amb els Estats i les Organitzacions Internacionals de la Secretaria d'Estat; Barbara Jatta, primera dona directora dels Museus Vaticans; Linda Ghisoni i Gabriella Gambino, ambdues subsecretàries del dicasteri per als Laics, la Família i la Vida; la professora Emilce Cuda, secretària de la Comissió Pontifícia per a Amèrica Llatina; Nataša Govekar, directora de la Direcció Teològica i Pastoral del Dicasteri per a la Comunicació; i Cristiane Murray, subdirectora de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu. Totes elles van ser designades pel Papa Francesc.

Però, Petrini, Reungoat i Zervino no són els únics nomenaments del Dicasteri dels Bisbes. El Papa també ha escollit els cardenals Anders Arborelius, bisbe d'Estocolm; Jose F. Advincula, arquebisbe de Manila (Filipines); José Tolentino de Mendonça, bibliotecari de Santa Romana Chiesa; Mario Grech, secretari general del Sínode dels Bisbes; Arthur Roche, prefecte del Dicasteri per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments; Lazzaro You Heung-sik, prefecte del Dicasteri per al Clergat; Jean-Marc Aveline, arquebisbe de Marsella (França); Oscar Cantoni, bisbe de Como (Itàlia); Dražen Kutleša, arquebisbe de Split-Makarska (Croàcia), i Paul Desmond Tighe, secretari del Pontifici Consell de la Cultura; i Donato Ogliari, abat de l'Abadia de Sant Pau Extramurs i Administrador Apostòlic de l'Abadia Territorial de Montecassino (Itàlia).

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.