Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Vatican News) En una entrevista amb l'agència Reuters, realitzada per Phil Pullella, el papa Francesc ha revelat que nomenarà dues dones en el Dicasteri dels Bisbes, que per tant participaran en el procés d'elecció dels nous pastors diocesans. El Pontífex va respondre a una pregunta sobre la presència femenina al Vaticà, sobre el que estableix la nova Constitució Apostòlica 'Praedicate Evangelium' que reforma la Cúria, i sobre quins dicasteris podrien ser confiats a un laic o una laica en el futur.

"Estic obert al fet que es doni l'oportunitat. Ara la Governació té una vice governadora... Ara, en la Congregació dels Bisbes, en la comissió per a triar els bisbes, hi haurà per primera vegada dues dones. Una mica s'obre d'aquesta manera". Francesc va afegir llavors que per al futur veu possible que es nomenin laics per a dirigir dicasteris com el de Laics, Família i Vida, el de Cultura i Educació, o la Biblioteca, que és gairebé un dicasteri".

El Papa Francesc va recordar llavors que l'any passat, per primera vegada, va nomenar una dona per al lloc de número dos de la Governació de la Ciutat del Vaticà, Raffaella Petrini. A més, Francesc va nomenar la germana Nathalie Becquart, religiosa francesa de les Germanes Missioneres de Xaviere, com a sotssecretària del Sínode dels Bisbes, i a la germana Alessandra Smerilli, de les Filles de María Auxiliadora, com a número dos del Dicasteri per al Servei del Desenvolupament Humà Integral. Entre les dones laiques que ja ocupen càrrecs d'alt nivell al Vaticà es troben Barbara Jatta, primera dona directora dels Museus Vaticans, Nataša Govekar, directora de la Direcció teològic-pastoral del Dicasteri per a la Comunicació, i Cristiane Murray, subdirectora de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu. I al gener de 2020 es va nomenar per primera vegada una dona com a sotssecretària de la Secció de la Secretaria d'Estat per a les Relacions amb els Estats i les Organitzacions Internacionals, Francesca di Giovanni, encarregada del sector multilateral. Totes van ser nomenats per l'actual Pontífex.

El mes passat, el cardenal Kevin Joseph Farrell, prefecte del Dicasteri per als Laics, la Família i la Vida, va fer broma dient que, amb la promulgació de la nova Constitució sobre la Cúria, ell podria ser l'últim clergue a dirigir aquest dicasteri.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.