Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
opus dei
Un grup de l'Opus Dei en una sortida de reflexió
Galeria d'imatges

(Opus Dei) L’Associació d’Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra ha celebrat el tradicional Aplec de sant Josepmaria, commemorant la festa del fundador de l’Opus Dei que se celebra cada 26 de juny.

La celebració d’aquest desè aplec que ha tingut lloc aquest dissabte 25 de juny ha començat amb el dinar popular. Aquest any a més de famílies d’Andorra amb els seus fills i altres persones procedents de Lleida, Barcelona, Girona i altres indrets de Catalunya hi han participat els Cònsols de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral i Mireia Codina, amb altres personalitats institucionals d’Andorra.

En acabar el dinar s’han llegit uns relats escrits pels expedicionaris de l’any 1937 i que estan recollits al llibre Camino de Liberación. S’han llegit els fets que van succeir la nit de l’1 al 2 de desembre quan sant Josepmaria va passar precisament per aquest mateix lloc. Una manera de reviure els moments en què l’expedició d’evasió, en la qual anava sant Josepmaria, caminava en direcció a Sant Julià de Lòria on va arribar cap a les nou del matí del dia 2 de desembre.

A la tarda s’ha projectat un vídeo a l’auditori Rocafort, del Centre de Cultura i de Congressos Lauredià, de Sant Julià de Lòria, per recordar una trobada que sant Josepmaria va tenir al Poliesportiu Brafa, de Barcelona, on a base de preguntes i respostes transmetia la doctrina de l’Església amb anècdotes i consells pràctics.

Finalment, s’ha celebrat l’eucaristia a l’església parroquial. La missa ha coincidit amb la celebració de la missa nova del nou sacerdot del bisbat d’Urgell Jerrick Banzuela ordenat el divendres a la catedral d’Urgell juntament amb un altre sacerdot: Alejandro Vargas. Amb Banzuela, han concelebrat Pepe Chisvert, rector de la parròquia, Xavier Pont, sacerdot de la Prelatura de l’Opus Dei que ha acudit des de Lleida per unir-se a tots els actes de l’Aplec, i Anto Pallikunnen, prevere procedent de l’Índia que atén l’església del Fener, d’Andorra la Vella. En el presbiteri, hi han estat també presents alguns seminaristes, companys de Banzuela. En total han assistit a la missa unes 150 persones.

Com a comiat, s’han venerat les relíquies de sant Josepmaria mentre els assistents han donat l’enhorabona al nou sacerdot Jerrick Banzuela amb mostres d’afecte.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.