Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Abadia de Montserrat) El monjo de Montserrat Jordi Puigdevall rebrà l'ordenació diaconal aquest divendres 24 de juny coincidint amb la Solemnitat del Sagrat Cor de Jesús. Serà durant la missa conventual del Monestir de Montserrat que començarà a les 11:00 h u es podrà seguir en directe a través de Montserrat Ràdio i Montserrat TV.

L'abat de Montserrat, Manel Gasch, que és qui l’ha escollit per a aquest ministeri d’acord amb el seu consell, presentarà Puigdevall al bisbe auxiliar de Barcelona Segi Gordo que presidirà la celebració litúrgica i l'ordenarà.

L’administració del sagrament trobarà el seu punt culminant en la imposició de les mans i la pregària d’ordenació; prèviament, hi haurà la presentació i l’elecció dels candidats i el seu interrogatori per part del bisbe Gordo. Posteriorment, el nou diaca rebrà els signes propis del seu ministeri: l’estola, la dalmàtica i l’evangeliari.

Cal recordar que la darrera cerimònia d’ordenació presbiteral i diaconal a Montserrat es va celebrar el 4 de novembre de 2017.

El nou diaca

Jordi Puigdevall i Roca va néixer a Porqueres (Girona), el 9 de gener de 1983. És llicenciat en Economia i actualment està cursant el Grau de Litúrgia al Pontifici Institut Litúrgic de Roma. Va entrar al noviciat el 6 d’agost de 2014, va fer la professió temporal el 6 d’agost de 2016 i la solemne l’11 de juliol de 2020.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.