Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Generalitat de Catalunya) La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró i Buldó, ha convidat aquest diemcres el papa Francesc a “visitar Catalunya per commemorar els 500 anys de l’estada i la conversió que va fer sant Ignasi de Loiola al nostre país”. La titular de Justícia ha mantingut aquest matí una “molt emotiva” audiència amb el pontífex amb motiu del viatge que ha fet a Roma per presentar el documental El Camí Ignasià a la Filmoteca Vaticana.

Durant la trobada, la consellera ha obsequiat el papa Francesc amb dos llibres molt significatius per a la història espiritual de Catalunya: Montserrat, un Magníficat de roca, de Bernabé Dalmau i Arrels cristianes de Catalunya, un document col·lectiu de tots els bisbes de Catalunya en la Conferència Episcopal Tarraconense de l’any 1985. Per a Lourdes Ciuró, la primera de les dues publicacions significa “la connexió de sant Ignasi de Loiola amb Catalunya, ja que va passar per Montserrat abans d’arribar a Manresa”.

La consellera ha explicat al papa Francesc que “Montserrat és un símbol que tots els catalans vinguem d’on vinguem tenim com a referent espiritual en els moments difícils”. “Els catòlics ens adrecem a la Mare de Déu de Montserrat, la Moreneta, per agrair tant quan les coses van bé com per demanar-li ajut ara que hem passat les hores més greus per al nostre país”. Ciuró ha volgut remarcar al papa Francesc que “encara que en aquesta ocasió no pugui venir a Catalunya sempre serà molt benvingut”.

El Camí Ignasià

Ciuró, juntament amb la consellera d’Acció Exterior i Govern Obert, Victòria Alsina, la directora general d’Afers Religiosos, Yvonne Griley, i el delegat de la Generalitat a Itàlia, Luca Bellizi, van participar ahir a Roma en l’acte de presentació del documental El Camí Ignasià, que recupera la figura de sant Ignasi de Loiola amb motiu dels 500 anys de la seva conversió. El documental —en paraules de la consellera— “emula el camí que va fer sant Ignasi de Loiola, qui va sortir primer del País Basc, passant per Montserrat, per arribar a Manresa”.

“Com a Govern de Catalunya recolzem la commemoració d’aquesta efemèride que transmet el canvi espiritual viscut per sant Ignasi en el nostre país” —ha assegurat Ciuró, qui també ha volgut remarcar que “aquest documental reivindica Catalunya com a terra d’acollida i pau, per a tothom”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.