Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(GOAC) 'Memòria agraïda' és l'acte que ha organitzat la Germanor Obrera d'Acció Catòlica (GOAC) per celebrar el seu 75è aniversari aquest diumenge a Montserrat. Una trobada dedicada a l'agraïment de les persones que han format part d'aquest moviment d'Acció Catòlica que pertany a la Pastoral Obrera.

A més de l'agraïment, des de la Germanor obrera destaquen que la celebració vol ser un punt de trobada fraterna. "La GOAC ha estat, a les seves arrels, un camí de compromís obrer cristià", diuen. Un llegat que el moviment vol agrair a Montserrat amb un reconeixement que es lliurarà a totes les persones que han format part de la Germanor.

L'abat de Montserrat, Manel Gasch, serà present en la trobada i dedicarà unes paraules als participants després de la missa conventual. Després es tindrà un record especial de totes les persones que han mort i que han format part del moviment. La jornada acabarà amb un acte públic a l'esplanada de Montserrat amb l'objectiu de difondre la determinació de "mantenir i continuar el compromís i la missió de la GOAC". Finalment, tindrà lloc un dinar de germanor.

Des de la GOAC expliquen que han volgut organitzar la celebració a Montserrat en record de les vegades que el monestir va ser "aixopluc" per al primer militant de la Germanor, el vilanoví Guillem Rovirosa. "El Monestir serà sempre un referent al qual Rovirosa tornarà una vegada i una altra per fer recés, recuperar-se, escriure, conviure i fer formació social des de l’espiritualitat obrera per als monjos", expliquen.

De fet, Rovirosa va alternar els treballs tècnics d'electricitat amb la pregària, la reflexió, el diàleg amb els monjos i una àmplia correspondència amb militants, familiars i persones amigues. Segons el moviment, va ser un temps d'aprofundiment espiritual i "d'avenç en el seu pensament" que queda palès en les seves obres Cooperatisme integral, Dimas, Judes, La virtut d'escoltar, Fenerisme o Terciaris.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.