Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Escola Pia) La salut mental ha estat el tema central de la 34a Jornada Escola Pia. La jornada, celebrada en línia, ha permès treballar en l'acompanyament als joves per a oferir espais segurs dins les escoles. La trobada ha comptat amb la presència del superior provincial de l'Escola Pia de Catalunya, Eduard Pini.

"La salut mental és una de les fixacions dels equips psicopedagògics de les escoles", expliquen des de l'Escola Pia. En aquest sentit, asseguren que, després de la pandèmia, han aparegut molts casos nous de malalties mentals i d'altres que s'han agreujat. És per aquest motiu que la comunitat educativa ha decidit treballar la salut mental dels infants i joves en la nova edició de la Jornada Escola Pia celebrada aquest dissabte 21 de maig .

La responsable de l'àrea jove de les fundacions de l'Escola Pia, Mireia Garriga, i el coordinador de secundària de l'Escola Pia Sant Antoni, Roger Bernet, han estat els encarregats de conduir aquesta cita formativa que ha comptat amb gairebé 400 persones connectades.

En la part central de l’acte, la psicopedagoga de l’Escola Pia d’Olot i de Salt Anna Rigat, el director mèdic del Centre d’higiene Mental de Les Corts, el psiquiatre Lluís Lalucat, i la cap de l’àrea de Salut Mental de l’Hospital Sant Joan de Déu, Montserrat Dolz, han ofert contingut en torn de la temàtica de la salut mental. Posteriorment, han participat en una taula rodona per resoldre dubtes i qüestions que els espectadors han realitzat a través del xat.

En la seva intervenció, Eduard Pini ha fet esmena de la diversitat i la riquesa de l'Escola Pia. Seguint aquest discurs, ha introduït un dels vídeos estrella de l'acte: El manifest de l'Escola Pia.

Durant la jornada s'ha fet l’entrega dels Premis Josep de Calassanç. Es tracta d'un agraïment a la tasca desinteressada de professionals de la institució que han impulsat algun projecte dedicat als infants i joves més vulnerables.

Després d’unes paraules del director general de l’Escola Pia, Toni Burgaya, els espectadors han gaudit d’un petit regal virtual: Un vídeo còmic de l’alumni Julen Gerrikabeitia, que responia a l’encàrrec de fer una cançó sobre l’Escola Pia.

La Jornada Escola Pia és una trobada anual que es dedica a tractar algun dels temes que més preocupen a la comunitat educativa actual.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.