Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Justícia i Pau) Mantenir viu el missatge i el llegat d'Arcadi Oliveres. Aquest és l'objectiu de la 'Setmana per la Pau - Arcadi Oliveres', una iniciativa de l'entitat Justícia i Pau que es realitzarà dels dies 27 al 30 de juny. La proposta organitza diverses activitats per diferents espais de la ciutat de Barcelona. Entre aquestes, un acte simbòlic amb la participació de les diferents tradicions religioses i espirituals de la ciutat.

Un total de cinc actes i activitats s’han repartit durant quatre dies. L'acte interconfessional 'La Pau del Cor' serà el 29 de juny a la tarda a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Justícia i Pau proposa un espai de silenci, meditació i vetlla per la pau. En l'acte es llegiran textos de cada tradició religiosa, es tocarà música espiritual i tindrà la col·laboració d'un imam que farà la crida a la pregària i una directora de coral que dirigirà el cant 'Sigui la Pau' en diferents llengües per cloure l'acte. Rosa Maria Calaf conduirà l'acte i llegirà una reflexió d'Arcadi Oliveres.

La Setmana per la Pau començarà amb una presentació de les diferents activitats setmanals però, a més, es projectarà l’entrevista 'El mètode Arcadi' que van elaborar els mitjans La Directa i CRÍTIC.

L'endemà, 28 de juny, tindrà lloc el 'Conversatori', un acte dirigit principalment cap al jovent. Tindran l’oportunitat de plantejar totes aquelles inquietuds i demandes sobre el futur a dos representants del Parlament Europeu, un d’ells Ernest Urtasun. Tomàs Molina i Firdaous s’encarregaran de presentar aquesta activitat. Cal afegir que aquest acte estarà disponible per streaming, al canal de YouTube de Justícia i Pau.

El dia 29 de juny al matí se celebrarà el 'Happening' a la plaça Idrissa Diallo, que comptarà amb una actuació de dansa contemporània per denunciar el passat esclavista de la plaça i proposar una visió de futur que permeti avançar cap a una ciutat més intercultural, justa i lliure.

La plaça del Diàleg, el 30 de juny, té com a objectiu tornar a portar el missatge d'Oliveres als carrers. Durant tot el dia, la plaça Universitat acollirà una instal·lació artística amb la finalitat de compartir els missatges més importants d’Oliveres, i de generar espais de trobada, debat i conscienciació de la ciutadania, a més d’un espai musical. Brigitta Lamoure s’encarregarà de conduir la clausura de la Setmana per la Pau en aquell espai mateix a les 18:00 h.

"Repensar el futur desitjat per a la nostra societat"

La Setmana per la Pau serà un espai de festa, d’intercanvi de pensaments i de propostes d’acció, d’enfortiment del treball en xarxa, d’invitació a un canvi de paradigma i de concreció d’accions d’incidència sociopolítica, de manera pacífica, transformadora i no-violenta.

Les jornades volen ser un espai de trobada, "obert a la participació de tota la ciutadania", expliquen des de Justícia i Pau. Espais per "repensar entre totes i tots, el futur desitjat per a la nostra societat", diuen.

S’espera que sigui un esdeveniment multitudinari i molt divers, amb activitats per a tothom. Hi donaran suport diferents personalitats i, també, l’Ajuntament de Barcelona, el Departament de Justícia de la Generalitat, el Parlament Europeu i la Comissió Europea, entre d’altres.

Podeu veure el programa complet aquí.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.