Pasar al contenido principal
Catalunya Religió Jue, 26/05/2022 - 11:32

(La Salle) El germà Armin Luistro és el nou Superior General de l’Institut dels Germans de les Escoles Cristianes. El filipí pren el relleu al germà nord-americà Robert Schieler i passa a ser el 28è successor de sant Joan Baptista de La Salle, que rep l’honor de continuar amb la seva missió durant la celebració del 46è Capítol General de l’Institut.

L’elecció es va produir el 18 de maig a Roma, vuit anys (set anys segons la Regla de l’Institut, però un més per la pandèmia) després que es nomenés l’anterior Govern a 2014, també a Roma.

En absolut silenci, els 70 Germans Capitulars van dipositar a l’urna el seu vot per a triar al superior general. En pronunciar el nom del triat, tots els germans presents a la Sala, i aquells que, al no tenir dret a vot havien estat convidats a abandonar la Sala, van poder tornar a entrar per a felicitar l’acabat de triar Superior General. Per a acompanyar el moment solemne, les campanes del Santuari de la Casa Generalicia van repicar alegrement durant uns minuts.

Al final del dia, el nou superior general, acompanyat dels Germans i de tots els col·laboradors de la Casa Generalicia, es va dirigir al Santuari per a resar davant les relíquies del Fundador, Juan Baptista de La Salle.

Sobre el Germà Armin Luistro

El germà Armin Altamirano Luistro, FSC, va néixer el 24 de desembre de 1961. Luistro va ingressar a l’Escolasticat de La Salle (el centre de formació acadèmica dels Germans de les Escoles Cristianes) a Manila a l’abril de 1979, mentre estudiava a la Universitat De La Salle (DLSU).

Va rebre l’hàbit religiós a l’octubre de 1981, va emetre els seus primers vots religiosos a l’octubre de 1982 i els definitius al maig de 1988.

El germà Armin va començar la seva professió docent a La Salle Lipa, a Batangas, on va exercir com a professor de religió, orientador i encarregat de pastoral des de 1983 fins a 1986.

El 26 d’agost de 2000, el germà Armin va cofundar amb Josef Suwatan, bisbe catòlic de Rajat, la Universitat Catòlica De La Salle a Rajat, ara coneguda com a Universitat De La Salle Indonèsia.

El Germà Armin va ser ministre d’Educació des de juny de 2010 fins a 2016. Anteriorment, va dirigir la Universitat De La Salle, de la qual va ser president des d’abril de 2004 fins a juny de 2010.

En anys anteriors, també va ser president del sistema universitari de La Salle i de diverses escoles de La Salle. De 2017 a 2019, va tornar a exercir com a president de La Salle Filipines, la xarxa de col·legis La Salle al país.

Actualment és membre del consell d’administració de Philippine Business for Social Progress (PBSP), la major organització no governamental del país dirigida per empreses. Al maig de 2019, va ser nomenat Germà Visitador del Districte Lasal·lià d’Àsia Oriental.

El germà Armin també ha ocupat diversos càrrecs en altres organitzacions governamentals i intergovernamentals, com el Consell Assessor de la Comissió Nacional de la Joventut (NYC), la Comissió Nacional de la UNESCO de Filipines i l’Organització de Ministres d’Educació del Sud-est Asiàtic (SEAMEO).

També ha estat membre actiu del Consell Filipí per a la Certificació d’ONGs (PCNC), la Fundació Knowledge Channel, la Philippine Business for Education (PBEd) i la Fundació Sidhay per als Nens del Carrer.

El germà Armin també té un doctorat en Gestió de l’Educació per la Universitat Saint La Salle de Bacolod i un màster en Educació Religiosa i Valors per la Universitat De La Salle de Manila. També és llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat De La Salle.

 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imagen
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.