Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Convent de Santa Clara) L'ONG Mensajeros de la Paz amb el pare Angel Garcia i la Fundació del Convent de Santa Clara amb sor Lucía Caram juntament amb voluntaris de Caixa Bank s'han desplaçat a Ucraïna aquest dimecres per obrir un nou corredor humanitari entre Ucraïna i Espanya. El viatge ha servit per portar noves ambulàncies als hospitals d'Ucraïna i per traslladar a persones malaltes que no puguin ser ateses a causa del conflicte. S'espera que l'avió privat amb els refugiats ucraïnesos arribin a l'aeroport de Barcelona aquest divendres.

Amb el corredor humanitari obert per les organitzacions encapçalades per Caram i Garcia, s'ha ajudat a malalts oncològics, ferits de guerra, persones amb mobilitat reduïda i altres amb problemes de salut que no poden ser tractades en una situació de conflicte. Els malalts seran traslladats a diversos centres sanitaris de Barcelona i Manresa. Alguns d'ells aniran amb l'ONG Mensajeros de la Paz a Madrid.

Des d’Ucraïna, Caram i Angel han fet una crida als mitjans de comunicació, a les empreses i a la ciutadania en general, a ajudar en l'enviament d’ajuda humanitària. Els dos han llençat un repte per aconseguir 30 ambulàncies i cotxes tot terreny per enviar-los a Ucraïna. Demanen que les empreses i els particulars puguin ajuntar-se per poder aconseguir aquest transport. També remarquen que es necessiten desfibril·ladors i equips de reanimació. Per col·laborar-hi, cal posar-se en contacte amb la Fundació del Convent de Santa Clara o amb l'associació Mensajeros de la Paz.

Les dues organitzacions agraeixen la difusió i "la suma de complicitats". Diuen que és necessària per poder assolir l’objectiu d’enviar ajuda humanitària i per poder continuar portant malalts "als que se’ls pugui salvar la vida". Oferint-los, d'aquesta manera, una oportunitat de vida, "ja que són ferits de guerra", expressen.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.