Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(DGAR) La directora general d’Afers Religiosos, Yvonne Griley, ha presentat aquest dimecres la Guia per al respecte a la diversitat de creences als serveis socials bàsics de Catalunya al Consell Territorial de Serveis Socials Bàsics de Girona, presidit pel director general de Serveis Socials, Josep Maria Forné.

En el decurs de la presentació, Yvonne Griley ha explicat que “la guia és una eina pràctica per tal que els professionals dels serveis socials bàsics puguin atendre els ciutadans tenint en compte la diversitat de creences present al territori”. La directora també ha volgut destacar que la guia “és fruit d’un treball conjunt entre els departament de Justícia i de Drets Socials”.

Un manual de consulta per als professionals dels serveis socials

La guia neix amb l’objectiu de donar eines als professionals dels serveis socials bàsics perquè puguin oferir una atenció integral que tingui en compte, entre d’altres, les creences i les pràctiques religioses de les persones ateses. Alhora, també vol ser un manual de consulta que permeti desenvolupar criteris d’actuació davant les incidències que poden tenir determinades pràctiques religioses en l’àmbit dels serveis socials bàsics.

La guia ha estat elaborada per un grup de treball interdisciplinari dels departaments de Justícia i de Drets Socials, i coordinada per Enric Benavent, professor de Treball Social de la Facultat d’Educació Social i Treball Social de la Fundació Pere Tarrés.

El contingut de la guia s’estructura en sis apartats: una presentació, una explicació del marc normatiu que regula aquest àmbit, uns principis generals d’actuació, diverses recomanacions sobre les situacions en què les pràctiques religioses poden tenir incidència en l’àmbit dels serveis socials bàsics i alguns exemples de bones pràctiques que s’han dut a terme. Finalment, en forma d’annexos, es proporciona informació sobre les diferents confessions religioses que tenen implantació a Catalunya, el calendari de festivitats religioses i una bibliografia de referència.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.