Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(CR) Pau. Aquest ha estat el missatge del pregó de Pasqua de la Fundació Blanquerna. El pregó d’aquest any l’ha pronunciat el delegat del Jesuïtes a Catalunya, Enric Puiggròs, coincidint amb els 500 anys de la conversió de Sant Ignasi. Un pregó que ha enllaçat l’Any Ignasià i l’espiritualitat ignasiana amb la recerca de la pau i el context social i emocional que ens ha portat la Covid.

“L’alteritat com a quelcom sagrat i no com un objecte al qual domina” és un dels eixos comuns que ens ha d’ajudar en la situació actual. Enric Puiggròs va descriure el procés de conversió de Sant Ignasi que passa de la ferida física i emocional, a l’obertura dels moviments interior i que culmina amb “una nova mirada”. Una recerca de sentit “que no ens allunya del món” perquè “l’Esperança cristiana no ens parla d’un altra vida, ens parla d’una vida altra”.

El pregó va acabar amb una crida a la pau que marcar tot l’acte. El responsable de pastoral, Jordi Sànchez, va obrir-lo recordant que a més del d’Ucraïna hi ha més de 60 conflictes oberts arreu del món. Totes les peces que va interpretar el Cor Blanquerna, dirigit per Eva Martínez, va ser cants a la pau com el “Cànon de la Pau” o el “Dona nobis pacem”. Per donar pas al concert, es va llegir el discurs de Pau Casals de 1971 a la seu de Nacions Unides.

El president de la Fundació Blanquerna, Salvador Pié, va tancar l’acte remarcant com l’espiritualitat ignasiana “ens dona les raons de la pau”. El pregó de Pasqua es va fer aquest dimecres a l’Auditori Cardenal Jubany de la Fundació Blanquerna i com cada any aplega per Nadal i Pasqua la comunitat universitària de les tres facultats de Blanquerna.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.