Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Museu de Solsona) És un objectiu estratègic del Museu de Solsona: projectar una imatge de museu més obert i accessible. Per visualitzar millor la institució, construiran un nou accés a peu de carrer. Aquesta nova entrada es construirà a la planta baixa del Palau Episcopal i permetrà donar accés directe des de la plaça a les sales del museu. Es crearà un espai d’acollida obert a l’exterior que inclourà un espai de botiga, guixetes i serveis adaptats. Des d’aquí un ascensor, i una escala, donaran accés directe a l’inici dels espais museïtzats.

El canvi d’ubicació de l’entrada donarà lloc a un nou espai per a exposicions temporals on ara hi ha l’actual espai de recepció. Amb això s’aconseguirà una sala òptima, tant per espai com per instal·lacions, per a poder dur a terme muntatges expositius de diversos formats. Es construiran, també, uns nous banys totalment accessibles i una zona d’oficines i despatxos, tot això on actualment hi ha la sala d’exposicions més gran.

Una de les altres grans accions d’aquesta transformació és la nova museïtzació de la sala on es troben les pintures murals de Sant Quirze de Pedret, sens dubte la sala icona del Museu per tractar-se d’un dels conjunts de pintura mural més excepcionals d’Europa. El projecte consisteix en reformular la sala per tal de transmetre un missatge el més entenedor possible i que transmeti, no només la idiosincràsia per la qual fou concebut el conjunt de pintura mural, sinó també la seva pròpia història amb totes les seves vicissituds. Aquesta remodelació s’obrirà al gran públic el proper mes de maig.

El projecte global, que inclou totes les accions descrites, es podrà dur a terme gràcies a les ajudes econòmiques per al cofinançament del PO Feder de Catalunya en l’àmbit dels equipaments museístics del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, del projecte Romànic Obert de la Fundació “La Caixa”, de la Diputació de Lleida i el suport i la gestió dels membres del patronat del museu: el Bisbat de Solsona, la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal del Solsonès.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.