Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Vatican News) Al final de l'audiència general d'aquest dimecres, el papa Francesc ha definit la situació que es viu a Butxa com una “massacre” i ha insistit en posar fi a la guerra. El Pontífex ha reiterat la crida a “silenciar les armes” i acabar amb la “mort i destrucció”.

“Les recents notícies sobre la guerra a Ucraïna, en lloc de portar alleugeriment i esperança, testifiquen noves atrocitats”. El Pontífex feia referència a les fotografies i informacions sobre cadàvers civils als carrers de la ciutat ucraïnesa a pocs quilòmetres de Kíiv.

A l'Aula Pau VI, el Papa ha rebut a l'escenari alguns nens ucraïnesos acompanyats dels seus pares. “Aquests nens van haver de fugir i arribar a una terra estranya”, ha dit el Papa. Ha demanat no oblidar al poble ucraïnès i resar per als refugiats.

El Papa Francesc ha beneït la bandera, ha regalat uns ous de Pasqua als infants ucraïnesos i els ha mostrat el seu afecte.

A l'Aula Pau VI, el Papa ha mostrat una bandera en dos tons de verd, amb una creu dibuixada i escrita al voltant en ucraïnès. “Ahir, precisament des de Butxa, em van portar aquesta bandera”, ha dit. “Ve de la guerra, de la ciutat martiritzada”, ha afegit. I ha remarcat la duresa de “ser desarrelat de la pròpia terra per una guerra”.

El Papa també ha tornat a demanar pregàries per la situació viscuda a Ucraïna. Ha agraït als polonesos pel seu “esperit d'acollida” cap als refugiats ucraïnesos. “Han donat mostres d'una extraordinària i exemplar generositat obrint els cors i les portes de casa”, ha afirmat.

“La guerra, contra l'esperit humà”

“Sempre la guerra és una crueltat”. Així ho va expressar el papa Francesc a l'avió de tornada del seu viatge a Malta. Els periodistes el van informar sobre la situació a Butxa en aquell moment. Per a ell, la guerra “va contra l'esperit humà”.

Les fotografies de més de 70 cadàvers de civils escampats pels carrers amb les mans lligades a l'esquena han estat difoses per les autoritats locals juntament amb les denúncies de fosses comunes. Unes imatges que han indignat el món i per les quals es demana que s'investigui Rússia per “crims de guerra”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.