Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
Galeria de fotos Media

(Arquebisbat de Barcelona) Coincidint amb la festa de Sant Josep, la Catedral de Barcelona ha acollit l’ordenació diaconal de Jaime Moyà, Fernando Gilabert i Íñigo de Alonso aquest dissabte. El cardenal i arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, que ha presidit la celebració, ha aprofitat l'ocasió per felicitar tots els Joseps i Josepes. El cardenal ha donat l'enhorabona als tres nous diaques, instant-los a actuar com a "humils servidors de Déu i la comunitat".

“Enhorabona per la vostra valentia per haver decidit seguir al Senyor”. Així ha felicitat el cardenal als tres candidats, en aquest nou pas cap al sacerdoci. Un nou pas fet amb decisió després “d’un discerniment i resistències internes i externes que de vegades s’han presentat al seu camí”, ha dit Omella.

Davant aquesta “meta superada”, el cardenal els ha recordat no oblidar mai l’actitud d’humilitat i servei. En aquest sentit, els ha encoratjat a actuar com a servidors, deixant a una banda la “tendència a escalar” i el “carrerisme”. “Som enviats per evangelitzar, bella missió, i l’única manera és amb caritat i comunió, estimant el poble de Déu i aquest món”, ha dit.

Com a full de ruta per realitzar bé aquest nou servei del diaconat, els ha demanat, d’una banda, viure’l amb “disponibilitat i entrega” als germans. En segon lloc, a ser “mansos”, exercint una humilitat viscuda amb l’ajuda del Senyor. Al costat d’aquests dos aspectes ha subratllat la pregària, necessària per mantenir la relació amb Déu i ser servidors de la comunitat.

Ordenació diaconal, revestiment i inici

Una vegada revestits amb l’estola i la dalmàtica, Omella els ha entregat el llibre dels ministeris com a signe de l’ofici diaconal, per proclamar l’Evangeli en les celebracions litúrgiques i els ha abraçat per segellar l’acceptació dels nous diaques com a col·laboradors seus.

Finalment, els nous ordenats han rebut l’escalfor dels presents a la Catedral de Barcelona que els han felicitat per aquest nou esglaó camí cap al sacerdoci.

Il·lusió en aquest nou camí

“L’ordenació és una gran alegria que ens dóna força i il·lusió per a servir a Crist a través de la seva Església", ha dit de Alonso. Destaca com que sigui el dia de Sant Josep, patró del Seminari, aporta un caire especial a la celebració, ja que “ha sigut i és el nostre model en el ministeri que comencem”, exposa. Ara, ja com a diaca, Íñigo de Alonso es mostra “il·lusionat per conèixer més la diócesis i els companys de presbiteri, per així fer camí des del servei caminant tots junts com el Sant Pare ens demana en aquest Sínode”, afegeix.