Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Salesians) Amb el suport de l'Ajuntament de Terrassa i l'ONG Salesiana, Bosco Global, les salesianes de Kara, a Togo, preparen i acompanyen les joves per emprendre i inserir-se al món laboral en diferents especialitats com la perruqueria o la confecció de roba. Recentment, han posat en marxa una formació professional en cuina i pastisseria, d'una durada de dos anys, per a un total de 50 alumnes.

“Formar-se professionalment en cuina i pastisseria obre moltes portes a les nostres joves en situació de vulnerabilitat”. Així ho expliquen des de les salesianes a Kara, que lideren el centre d'educació i formació Foyer Jean XXIII. De fet, el curs els atorgarà el Certificat d'Aptitud Professional i els facilitarà la inserció al món laboral. Això “els permetrà obrir els seus propis negocis, ser les gerents o xefs d’un hotel, bar o restaurant”, diuen.

La inclusió com a element transversal

El projecte té un enfocament inclusiu molt destacat. Des del centre formatiu van detectar que diverses joves amb discapacitats físiques es veien limitades “per poder emprendre professionalment”. “Nosaltres hi creiem i tenim un programa específic perquè puguin aprendre a confeccionar vestits tradicionals”, diuen. També han adaptat la formació en perruqueria perquè les joves sordmudes puguin aprendre l’ofici i ser autònomes.

L'acompanyament per a la inserció, clau en tot el procés

Una de les dificultats més grans és el de la inserció en condicions de treball dignes. En aquest sentit, el projecte ha permès també enfortir el departament d’inserció laboral, que s’encarrega de contactar amb empreses on després les joves poden començar a treballar.

“Fem una feina molt intensa de sensibilització a les empreses i les famílies, perquè es reconegui la qualificació i el treball de les joves, i que es posi en valor la seva formació tant dins de la família com de l’empresa”, afegeixen des de l'àrea d'inserció del centre formatiu.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.