Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Centre Sant Jaume) El Concurs de Llenties Solidàries comptarà, enguany, amb més xefs i més premis que l'any passat. Així ho ha informat el Centre Sant Jaume que ha anunciat el retorn d'aquesta iniciativa per segon any consecutiu.

El concurs compta amb la participació de dos cuiners amb estrella Michelin: el xef del Restaurant Gaig de Barcelona, Carles Gaig, i la xef amb 7 estrelles Michelin, Carme Ruscalleda. Per a ella serà la segona vegada al concurs mentre que per a Gaig serà la primera. També hi participen la televisiva Ada Parellada; la guanyadora de la setena edició de Masterchef Júnior, Lu Pérez; i Marga Freudenthal del MiT Espai de Cuina i el Restaurant Celler Mont Rubí. Tots ells cuinaran en exclusiva una recepta elaborada a base de llenties per a aquelles persones que col·laborin amb l’entitat.

Fins al 27 de març, totes aquelles persones que facin un donatiu a través de la pàgina web del Centre Sant Jaume rebran un enllaç als vídeos de les receptes de cada xef per poder-los dur a terme a casa. A més, entraran automàticament en el sorteig de tres àpats per a dues persones; una classe de cuina; tres tasts de vi; i diverses ampolles de vi i vermut.

A més, tots els donants tindran dret a competir per un dels dos davantals del Centre Sant Jaume. Només hauran d’elaborar un plat de llenties seguint les passes d'algun dels xefs col·laboradors o cuinar la seva pròpia recepta, enviar fotos i vídeos del procés i convèncer la presidenta del jurat, Lu Pérez abans del 27 de març.

Reinventar-se a causa de la pandèmia

El primer Sopar de Llenties solidàries es va celebrar el 2013 a l'escola Jesuïtes Sarrià - Sant Ignasi com a una iniciativa de la comunitat educativa a favor de la principal obra social de l'escola, el Centre Sant Jaume de la Fundació Carles Blanch. L’any 2021, davant la impossibilitat de celebrar el Sopar de forma presencial a causa de la pandèmia, neix el I Concurs de Llenties Solidàries.

Un conjunt de col·laboradors

La celebració del II Concurs de Llenties Solidàries és possible gràcies a la col·laboració d’F.Roca SL., la comunitat educativa de Jesuïtes Sarrià Sant Ignasi i a totes les empreses que col·laboren amb els premis del Sorteig.

Acompanyant joves i famílies en situació de vulnerabilitat

El Centre Sant Jaume treballa per a l’acompanyament socioeducatiu d'infants, joves i famílies de Badalona en situació d'alta vulnerabilitat o en risc d'exclusió social a través de projectes de promoció de l'escolarització, educació en el lleure, orientació i inserció laboral, atenció psicoterapèutica, promoció d'una alimentació saludable i hàbits socials.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.