Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
Galeria de fotos Media

(Bisbat d'Urgell) Els seminaristes Àlex Vargas i Jerrick Rodríguez són els dos nous diaques de la diòcesi d'Urgell. L'arquebisbe Joan-Enric Vives els ha ordenat aquest dissabte a la basílica del Sant Crist de Balaguer. Una emotiva celebració que ha comptat amb una bona representació dels preveres de la diòcesi i la presència de família, amics i formadors dels dos joves. Les famílies dels nous diaques, originaris de Colòmbia i Filipines, han pogut seguir la celebració a través de la transmissió online.

En l'homilia, Vives ha subratllat la figura del diaca com a "escollit per ajudar el poble de Déu", especialment els pobres que, segons l'arquebisbe, han de ser "el tresor i el centre del ministeri dels diaques". Vives ha recalcat la importància de "servir i no pas de ser servits, seguint l'exemple de Jesús". Els ha animat a respondre a la pregunta "què espera Jesús de mi?" amb una resposta a l'exemple de Sant Ignasi de Loiola.

Després de l'homilia, han tingut lloc els ritus d'ordenació, el bisbe ha fet la imposició de mans i la pregària d'ordenació. Un cop ordenats, Vargas i Rodríguez s'han revestit amb l'estola i la dalmàtica. Els nous diaques han rebut, de mans de l'arquebisbe, el llibre dels evangelis. En acabar l'eucaristia, els dos diaques s'han adreçat a la comunitat.

Juntament amb Vives, l'eucaristia ha estat concelebrada pel vicari episcopal de pastoral, Antoni Elvira; el rector del seminari diocesà i vicerrector del seminari major interdiocesà, Gabriel Casanovas; el capellà custodi del santuari, Joan Pujol; el rector de la parròquia de Balaguer, Jordi Profitós; el canceller de l'Arxidiòcesi de Madrid, Alberto Andrés; el rector de la parròquia de la Virgen de la Paz de Madrid, Fran del Pozo; una bona representació dels preveres d'Urgell; els seminaristes; i un bon grup de persones de les comunitats on els nous diaques serveixen pastoralment o hi han servit. A la missa també hi ha participat la coral filipina de Barcelona.