Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Fundació "la Caixa") El programa de subvencions de la Fundació "la Caixa" ha concedit 65 beques de doctorat i postdoctorat a joves talents per dur a terme investigacions punteres a Catalunya. El programa n'ha concedit un total de 110 per a beneficiar a investigadors que durant a terme els seus projectes en universitats i centres de recerca de referència d'Espanya i Portugal. D'aquests, 11 són catalans dels quals 10 es queden investigant a centres de Barcelona i un ho farà a Madrid. A més, Catalunya rep 55 joves investigadors que realitzaran els seus projectes de recerca a centres de Barcelona, Girona i Tarragona.

El programa de beques de la Fundació ”la Caixa” és el més important dels que promouen les entitats privades d’Espanya i Europa, tant pel nombre de beques convocades com per la varietat de les disciplines. En la convocatòria 2021, s’han atorgat 65 beques de doctorat i 45 de postdoctorat a investigadors excel·lents, als quals s’ofereix un entorn atractiu per desenvolupar els seus projectes.

L’objectiu d’aquests ajuts, als quals l’entitat ha destinat 19,2 milions d’euros el 2021, és retenir talent local d’excel·lència, i atraure investigadors estrangers oferint-los salaris competitius i oportunitats complementàries per a la capacitació en habilitats transversals. D’aquesta manera, l’entitat dona suport a joves talents i fomenta la recerca innovadora i d’alta qualitat a la península Ibèrica.

Programa de doctorat INPhINIT

Aquest programa està dirigit a investigadors de totes les nacionalitats que estiguin interessats a dur a terme estudis de doctorat a Espanya o Portugal. Les beques tenen una durada de 3 anys, una dotació econòmica total de 122.592 euros per a tot aquest període i un programa de formació complementària integral en soft skills, benestar de l’investigador i preparació per al futur.

A la convocatòria 2021 s’han rebut 1.308 sol·licituds. Dels 65 becaris seleccionats, 24 són espanyols, d’11 províncies diferents, i 41 són estrangers, de 30 països.

Les 65 beques atorgades s’han distribuït entre 47 centres de recerca i universitats. Pel que fa a les especialitats, la biologia humana i molecular encapçala la llista amb 10 becaris, i el segueixen la física, amb 8 becaris, i la medicina, també amb 8.

Programa de postdoctorat Junior Leader

Cofinançat per la Comissió Europea a través de l’Acció Marie SkłodowskaCurie COFUND en el marc d’Horitzó 2020, aquest programa està destinat a la contractació d’investigadors excel·lents de qualsevol nacionalitat que vulguin continuar la seva carrera investigadora en territori espanyol o portuguès en les àrees de les ciències de la salut i de la vida, la tecnologia, la física, l’enginyeria i les matemàtiques.

A aquesta convocatòria s’han presentat més de 700 persones per optar a una de les beques. Dels 45 investigadors seleccionats, 20 són espanyols (de 14 províncies diferents) i 25 estrangers (procedents de 14 països).

Aquestes beques de postdoctorat, que tenen una durada de 3 anys i una dotació de 305.100 euros per beca, inclouen un programa de formació complementària la finalitat de la qual és consolidar les habilitats de recerca i fomentar la carrera científica independent com a opció de futur professional, tractant temes com el lideratge, la resolució de conflictes o la comunicació.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.