Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(CR) El papa Francesc no s’oblida per Nadal de la guerra a Síria, ni de les dificultats d’Iraq per refer-se, ni del Iemen, ni d’Ucraina. Ni dels malalts, migrants, anciants ni de les dones maltractades. A tots els ha tingut presents en la benedicció Urbi et Orbi que ha adreçat aquest 25 de desembre al migdia des del balcó central de la Basílica de Sant Pere del Vaticà. Un missatge que demana a tothom iniciar camins de pau, de diàleg i de reconciliació i que alerta dels riscos de tancament que comporta la pandèmia.

El dia de Nadal ha recordat que Déu “va venir en forma humana, va compartir els nostres drames i va trencar el mur de la nostra indiferència”. I a Déu li ha demanat “la força d’obrir-nos al diàleg”.

Francesc ha alertat que amb la resposta a la Covid-19 “es posa a prova la nostra capacitat de relacions socials, es reforça la tendència a tancar-se, a valdre's per un mateix, a renunciar a sortir, a trobar-se, a col·laborar”. I ho ha traslladat a l’àmbit diplomàtic: “També a nivell internacional hi ha el risc de no voler dialogar, el risc que la complexitat de la crisi indueixi a triar dreceres”. I ha defensat “els camins més lents del diàleg” que aporten “beneficis compartits i durables”.

En temps de Nadal, ha descrit la figura de Jesús com a camí de diàleg: “Déu ens va mostrar el camí de la trobada i del diàleg en venir al món a la Persona del Verb encarnat. És més, Ell mateix va encarnar en si mateix aquest camí, perquè nosaltres el poguéssim conèixer i recórrer amb confiança i esperança”, ha dit. En el repàs de conflictes oberts ha recordat les tensions entre Israel i Palestina i el patiment a Myanmar, Etiòpia, la regió del Sahel, els països del Nord de l’Àfrica i Sudan i Sudan del Sud.

Davant de tantes ferides, n’ha recordat els més afectats: infants i adolescents, ancians, famílies. També ha parlat de les “víctimes de la violència contra les dones que es difon en aquest temps de pandèmia”. I dels migrants: “No ens deixis indiferents davant del drama dels emigrants, dels desplaçats i dels refugiats”. I pels líders polítics, ha pregat perquè “arribin a acords eficaços perquè les pròximes generacions puguin viure en un ambient respectuós per a la vida”.

Ha pregat també pels malalts, amb una mirada particular al repte de la pandèmia del Covid-19: “Inspira totes les persones de bona voluntat perquè trobin les solucions més adequades que ajudin a superar la crisi sanitària i les seves conseqüències”. I ha demanat també vacunes pels països més vulnerables: “Feu que els cors siguin generosos, per fer arribar l'assistència necessària, especialment les vacunes, a les poblacions més pobres”.

Podeu recuperar el missatge sencer en aquest enllaç.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.