Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Sagrada Família/CR) Lliurats a la Basílica de la Sagrada Família els premis del concurs escolar 'Tots som torres d’una mateixa humanitat'.

L’acte posava fi a la iniciativa organitzada per la Sagrada Família amb la col·laboració de Blanquerna-Universitat Ramon Llull en què es convidava les escoles de Barcelona a elaborar un treball audiovisual i narratiu entorn de la construcció de la torre de la Mare de Déu.

Hi han participat més de 1.200 alumnes de diverses escoles de la ciutat, des de primer de primària fins a segon d’ESO, i ha comptat amb la representació d’escoles tant de titularitat pública com privada o concertada. El lliurament es va fer a la mateix basílica aquest dimarts a la tarda.

Joves d’entre 6 i 14 anys van treballar en la proposta durant tot el primer trimestre del curs escolar i es van escollir 8 propostes com a guanyadores. El jurat el van integrar experts i expertes del món de l’educació i de l’art i agents de la Basílica de la Sagrada Família.

El vídeos i treballs dels premiats es poden veure al web de la Sagrada Família. Els premiats són d’alumnes del Col·legi Montserrat, Sagrado Corazón-Corazonistas, Escola Sant Jaume -FEP, Institut Escola Arts, Escola Adela Trenquellon – Marianistes. El lliurament el va presidir el bisbe auxiliar de Barcelona Sergi Gordo, el president delegat de la Junta Constructora, Esteve Camps, i el president de la Fundació Blanquerna, Salvador Pié.

D’altra banda, aquesta setmana també s’han celebrat diversos actes del programa d’inauguració de la Torre de Maria.

El dia dimecres es va fer la conferència «Maria, estel del matí, a la Sagrada Família i en el món d’avui», que va glossar la figura de Maria, la Mare de Déu, què representa per al món d’avui i com Gaudí l’ensenya a la Sagrada Família.

Hi van participar la germana Margarida Bofarull, religiosa del Sagrat Cor de Jesús, metgessa i teòloga, delegada de Pastoral de Fe i Cultura de l’Arquebisbat de Barcelona, juntament amb el doctor Jordi Faulí, arquitecte director de les obres de la Sagrada Família. L’acte va ser moderat pel rector de la Sagrada Família i canonge de la Catedral de Barcelona, Mn. Turull.

I dijous, al cor de la Catedral de Barcelona es va fer l’acte 'Diàleg entre dues torres: crònica de construccions en paral·lel amb cent anys de diferència', a càrrec de Jordi Faulí, arquitecte director de la Sagrada Família, i l'arquitecte i arqueòleg Àngel Menargues, doctorand sobre la restauració de catedrals gòtiques als segles XIX i XX.

Una conversa oberta entre dos arquitectes, en relació amb la construcció al llarg dels segles de catedrals i basíliques, amb especial atenció a les torres i cimboris.

Jordi Faulí es va centrar en els reptes simbòlics i constructius en l’aixecament de la torre de la Mare de Déu a la Sagrada Família i Àngel Menargues va parlar de les singularitats i els reptes constructius del cimbori de la Catedral.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.