Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Jesuïtes) Formar part d'un cor participatiu de 500 persones per celebrar l'aniversari de la conversió d'Ignasi de Loiola a la Sagrada Família. Aquesta era la proposta dels Jesuïtes de Catalunya per al proper 12 de març. El que no sabien és que les inscripcions estarien gairebé plenes en poc menys d'una setmana. “Sabíem que era possible aplegar aquest número de gent. El que ens ha sorprès és fer-ho en menys d'una setmana”, diu el delegat dels Jesuïtes de Catalunya, Enric Puiggròs. “Ha estat una explosió de ganes, de desig de participar, que ens ha sorprès enormement”, ha afegit.

El passat 2 de novembre es va llançar la convocatòria i en pocs dies s'ha completat el cor. Els Jesuïtes informen que ja només queden algunes places per a baixos.

Serà una de les celebracions principals que la Companyia de Jesús a Catalunya convoca amb motiu de l’Any Ignasià. “Poder-ho celebrar tots junts i de forma participativa va donar lloc a la idea del cor '500 veus per a 500 anys'", explica l’Enric Puiggròs. També destaca que “la iniciativa neix del desig de generar un espai participatiu que ens permeti, després d’un temps de força patiment com ha estat la pandèmia, poder dir que la vida s’obre pas, tot i les dificultats”.

“No hi ha lloc més adient, també per capacitat, com la Sagrada Família. Ens agradarà poder recordar un esdeveniment únic d'una forma única”. La data del 12 de març coincideix, a més, amb el 400 aniversari de la canonització de Sant Ignasi, i la Companyia de Jesús ho commemora arreu del món.

La voluntat dels Jesuïtes és que sigui una celebració participativa, festiva i senzilla. “Tenim una forma de celebrar la fe que implica escoltar diverses veus, que s'obre a la col·laboració de molta gent i que duu la vida a la celebració. L'eucaristia no és altra cosa que celebrar la vida que ens és donada pel Senyor”.

El cor estarà format per 500 persones de diferents edats i procedències, i mostraran la diversitat de la família ignasiana. Els participants disposaran d’àudios i partitures per preparar les cançons i es convocaran dues trobades d’assaig parcials i un de general.

Per a les persones que no participin al cor, però vulguin assistir a l’eucaristia, pròximament es farà públic el sistema d'inscripció.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.