Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(CR) Els catequistes tenen una cita a l’agenda. Arriba després d’un any sense poder-se trobar de forma presencial per la pandèmia. De divendres 19 a diumenge 21 celebren a Montserrat les Jornades de Formació de Catequistes que organitza el Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya i les Illes Balears (SIC). La tretzena edició situa el servei d’anunci de l’evangeli als peus de la Moreneta.

“Estem tan ferits per la pandèmia que ens ha afligit a tots plegats, sentim la necessitat d’anar a la Mare i dir-li que hem patit, que la catequesi ha sofert, que estem de vegades molt cansades i que necessitem que ens abraci i consoli”, apunta M. Isabel Campmany, delegada de Catequesi de Sant Feliu, diòcesi amfitriona de la trobada.

Assenyalen el valor de Montserrat com a “casa de la Mare que sempre ens acull i vetlla per tots nosaltres”. Així ho recull el lema de les jornades d’enguany: ‘Sota la vostra protecció ens refugiem’. “No podíem trobar un lloc millor que als peus de la Mare de Déu de Montserrat, patrona de Catalunya i de la nostra diòcesi de Sant Feliu”, hi afegeixen els organitzadors.

El programa de la formació se centrarà en la presentació dels materials que inclou la proposta del nou itinerari catequètic del Secretariat Interdiocesà de Catequesi. Primer, amb una ponència a càrrec del director del SIC, el capellà Joan Àguila, i de Jordi Massegú. I amb tres tallers dedicats a conèixer i treballar, per una banda, el material de l’itinerari dels nens, i tres més sobre l’itinerari dels pares i mares.

El monjo de Montserrat Ignasi Fossas, actual majordom-administrador del monestir, impartirà la conferència ‘El catequista, iniciador a la Litúrgia’. També hi haurà la possibilitat de participar de les pregàries de laudes i vespres, i de la missa a la basílica de Santa Maria.

Les places són limitades per la capacitat del Santuari de Montserrat i s’assignaran per ordre d’inscripció. El termini d’inscripció finalitza el 10 de novembre.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.