Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Abadia de Montserrat/CR) Manel Gasch i Hurios és el nou abat del Monestir de Santa Maria de Montserrat. La comunitat benedictina l’ha escollit com a abat aquest matí i ja exerceix el govern del monestir, a l’espera de la benedicció abacial, que tindrà lloc a la Basílica de Santa Maria en una data encara no determinada de les properes setmanes. L’elecció ha estat feta en una reunió capitular a la qual han assistit els monjos professos solemnes de la comunitat, presidits per Guillermo Arboleda, abat president de la Congregació Benedictina Sublacense Cassinesa, que l’ha confirmat en el càrrec.

L’Abat Manel Gasch ha volgut agrair el servei de l’abat Josep M. Soler, “que al llarg de vint-i-un anys ha guiat la nostra comunitat amb esperit de saviesa i generositat”. El nou abat de Montserrat ha manifestat que posa “el futur de la nostra comunitat i d’aquest abadiat als peus de la Moreneta, juntament amb la terra de Catalunya, de la qual n’és la patrona”, a la vegada que ha recordat “la importància del ministeri d’intercessió de la comunitat monàstica de Montserrat a favor de l’Església i del món”.

Finalment, Gasch ha destacat “el repte de la celebració del proper Mil·lenari de la fundació del monestir, l’any 2025, com a una oportunitat d’apropar Montserrat i la vida monàstica a la nostra societat actual; un Mil·lenari que de ser un punt de partida per al Montserrat del futur”; i també ha demanat que se’l tingui present en les pregàries en el seu nou servei abacial.

La pregària de Vespres d’avui dimecres, a les 18:45h, serà presidida pel nou Pare Abat i es podrà seguir a través de Montserrat TV.

L’ Abat Manel Gasch

Manel Gasch (Barcelona, 1970) és fill del jurista i advocat Josep Maria Gasch, i de l’advocada Angelina Hurios, presidenta honorària de la Fédération Internationale des Femmes des Carrières Juridiques (FIMCJ), tots dos implicats en la fundació del Col·lectiu Ronda. Llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona (1993), el 1996 va ingressar al monestir, on va fer la professió monàstica simple el 5 de setembre de 1998 i la solemne el 3 de febrer de 2002. El 23 de juny de 2011 va ser ordenat sacerdot.

El Gasch va començar la formació en teologia a Montserrat, que va completar amb la llicència en Teologia, especialitat dogmàtica, a la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma (2005). Des de 2005 és professor de teologia a l’Estudi Filosòfic i Teològic de Montserrat.

Des de l’any 2005 al 2010, l'abat Manel Gasch va ser Prefecte de l’Escolania de Montserrat, i des de 2011 fins a l’actualitat ha estat el majordom-administrador del Monestir.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.