Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
Fotografia: Església de Sant Salvador | MCS Arquebisbat de Tarragona

(CR) El Govern de la Generalitat ha anunciat que ja no hi haurà cap restricció en l’aforament als centres de culte. La mesura s’ha acordat en el consell executiu d’aquest dimarts i serà efectiva a partir de divendres. El Govern ha aixecat totes les restriccions que afecten a drets fomentals com a dret a reunió (que ja no serà limitat a 10 persones), a manifestació, o la llibertat religiosa. Així, les celebracions religioses podran omplir tot l’aforament dels temples i locals on es realitzen, encara que s’hauran de mantenir les mesures de protecció habituals en espais tancats com la mascareta.

També caldrà assegurar que tots els actes religiosos tenen una bona ventilació, quan sigui en espais tancats. Per a aquelles activitats que puguin concentrar més de 1.000 persones, es recomana tenir especial cura de la ventilació, evitar les aglomeracions i respectar la distància de seguretat.

Fins ara l’aforament als centres de culte estava limitat al 70% amb l’aval dels tribunals. Durant la pandèmia aquest percentatge ha anat variant segons la situació sanitària. Després del confinament es va reobrir el culte amb un terç de l’aforament. Després d’ampliar l’aforament durant l’estiu a l’octubre es va haver de tornar a reduir al 30% i el darrer Nadal no es van poder fer celebracions amb més de 100 persones. Aquest primavera es va tornar ampliar l’aforament al 50 % i al juny 70%.

El juliol de 2020 l’aforament als temples de culte va generar fins i tot un enfrontament obert entre la Generalitat i l’arquebisbat de Barcelona per la beatificació de Joan Roig a la Sagrada Família.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.