Pasar al contenido principal
Por Fundació Escola Cristiana de Catalunya .
En

Imagen eliminada.

Aquesta és la pancarta que les entitats representatives de les titularitats han consensuat i que es farà present a la concentració que els sindicats, les entitats patronals i les confederacions d’AMPAs del sector de l’ensenyament concertat de Catalunya faran el proper dia 28 de juny, a les 18 hores, a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona, en un acte unitari de sector per a reivindicar-nos com un actiu necessari del sistema educatiu, així com fer un crit d’atenció sobre la situació en què es troba.

Després de diverses converses i gestions, s’està concretant la voluntat unitària, que implica els diferents agents del sector, de demanar una sèrie d’actuacions que permetin un futur amb garanties:

Pel desplegament definitiu de la LEC que aporti seguretat i respecte als drets -inclosos els constitucionals- reconeguts en matèria educativa a les famílies, a les titularitats i als treballadors/es dels centres concertats.

Per la millora del finançament del mòdul econòmic del concert que permeti arribar de forma progressiva, però decidida i efectiva a la gratuïtat de la plaça escolar.

Per una rebaixa en les ràtios, en consonància amb la natalitat actual, que garanteixi el manteniment de l’ocupació i aporti millor qualitat al sistema.

Sindicats, titularitats i AMPAs treballen amb la idea que existeixen elements de caràcter estructural que són determinants per entendre el moment: la davallada demogràfica, la manca de solució al problema de l’infrafinançament crònic dels centres educatius concertats, sumat als perjudicials efectes de la pandèmia de covid-19 en les economies familiars d’àmplies capes de la població, que dificulten que es puguin fer càrrec del finançament complementari del cost que hauria d’assumir l’Administració de la plaça escolar.

Hi ha també decisions de l’Administració que no només no ajuden, sinó que tenen un efecte contrari, com ha estat el canvi de criteri en la concertació d’unitats de P3 en relació al curs actual, amb la conseqüent afectació en les plantilles i el mòdul de despeses o la indefinició dels ajuts a l’escolarització de l’alumnat amb necessitats de suport educatiu. En aquest context es fa necessari articular fórmules de recol·locació de les plantilles, sigui en el propi centre com en altres, i exigir la corresponsabilitat per a l’escolarització equilibrada de l’alumnat.

Després de les eleccions al Parlament del 14 de febrer, de la formació del nou Govern de la Generalitat i de l’equip del Departament d’Educació encapçalat per Conseller, Hble. Sr. Josep González Cambray, les entitats convocants demanem un diàleg sectorial fructífer amb la nova Administració, amb la finalitat de trobar solucions acordades a les diverses problemàtiques que ens afecten. Només la unitat del sector ens aportarà la força necessària.

Les Confederacions d’AMPAs també presentaran les seves reivindicacions, així com els sindicats representatius del sector.

Us convidem i animem que hi sigueu presents com a mostra de solidaritat, d’unitat i de força del nostre sector. Us hi esperem!

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.