Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Bisbat de Terrassa) El Col·legi de Consultors de la diòcesi de Terrassa s’ha reunit en sessió extraordinària aquest dimarts al migdia a la Cúria Diocesana per complir el que disposa el dret canònic amb motiu de trobar-se la diòcesi en Seu Vacant (cc. 419 i 421), i ha escollit Salvador Cristau, bisbe auxiliar, com a nou administrador diocesà.

Cristau ha acceptat i ha emès la professió de fe preceptiva. A continuació s’ha posat a disposició de la diòcesi, implorant l’ajut de Déu i la protecció de la Mare de Déu per aquest nou servei diocesà. Al mateix temps ha nomenat delegats seus els que han estat fins ara el vicari general i els vicaris episcopals.

L’administrador diocesà té la potestat ordinària i pròpia sobre la diòcesi des del moment de la seva elecció, amb les excepcions que preveu del dret, fins que el Sant Pare proveeixi la diòcesi de Terrassa d’un nou bisbe i en prengui possessió.

El fins fa dos mesos bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses, va ser nomenat per la Santa Seu arquebisbe de Sevilla a mitjans d’abril, moment en què va passar a ser administrador diocesà, i va prendre possessió del nou càrrec a Sevilla aquest passat cap de setmana.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.