Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Inspiració 2022) La segona caminada conscient de la ‘Travessa cap al 2022’, emmarcada en l'àmbit ‘Silenci’, serà una caminada fins a l'esplanada del Pont Nou. Aquesta segona caminada conscient tindrà lloc el dimecres 26 de maig. Se sortirà a les 19 hores de la plaça Major de Manresa i acabarà sota l'esplanada del Pont Nou de Manresa. Cada caminada s'adscriu a una zona concreta de la ciutat amb la participació d'alguna associació compromesa socialment i lligada amb l'esmentada zona. En aquesta ocasió, al finalitzar l'acció, participaran els organitzadors de la Festa del Riu, dedicada a l’economia social i solidària a la Catalunya Central, que tindrà lloc durant la setmana i el dissabte a la zona del Pont Nou i altres espais de la ciutat.

Per una altra banda, la propera activitat, emmarcada en l'àmbit ‘Acció’, serà una neteja perimetral de l’entorn de La Guia i Santa Caterina. Tindrà lloc el dissabte 5 de juny de 10 a 13 hores. La neteja començarà a les 10 hores al Parc de la Seu, es passarà per l’entorn de la Guia, la creu de la Guia i l’altiplà de Santa Caterina. L’activitat finalitzarà aproximadament a les 13 hores a l’entorn de l’antic monestir de Sant Cristòfol. En aquesta ocasió, comptarà amb la col·laboració de l'Associació l'ERA. Per portar a terme aquesta activitat cal portar guants, roba còmoda i calçat adequat, així com també aigua per hidratar-se i quelcom per protegir-se del sol.Aquest acte té la voluntat de teixir nous vincles entre la ciutat i el seu entorn, especialment als llocs sagrats que se situen a la perifèria manresana. Consisteix en una neteja d’espais naturals realitzada amb consciència plena i una disposició espiritual.

Per participar a la caminada conscient, la neteja perimetral i la resta d'activitats de la Travessa cap al 2022 es poden inscriure a través de la pàgina web www.travessa2022.cat

Travessa cap al 2022 és organitzat per l'Associació Inspiració 2022 amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa, Manresa 2022 i Umanresa-FUB i proposa un any de reflexió ciutadana amb una sèrie d’actes i xerrades, oberts a tots els públics i entitats, que permetin inspirar i ajudar a fer aportacions concretes en diferents àmbits de la vida personal, ciutadana i social. Per consultar la programació i inscriure's a aquesta neteja i a la resta d'actes es pot fer a través de la pàgina web www.travessa2022.cat.

Inspiració 2022 és un grup ampli i divers de persones que volen vetllar pel que pensen que és el nucli fonamental i essencial de Manresa 2022: la commemoració d'una transformació espiritual viscuda per Ignasi de Loiola fa cinc-cents anys a la ciutat. En aquest sentit, el grup pretén que la commemoració de Manresa 2022 possibiliti l’aprofundiment del que suposa la transformació espiritual en els diversos àmbits de la vida personal, ciutadana i social.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.