Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(CR) Es busquen dones expertes en camps com l’espiritualitat, la bioètica, l’educació emocional, el diàleg interreligiós o l’islamisme. Aquesta podria ser la frase de qualsevol anunci publicitari per captar talent femení pel cercador d’expertes de l’Institut Català de les Dones. De les 472 dones inscrites, una ínfima part ho és en camps que engloben el fet religiós.

El cercador d’expertes de l’Institut Català de les Dones és una eina que facilita a les empreses, entitats, mitjans de comunicació i al conjunt de la ciutadania perfils de dones en més de noranta professions i cent-noranta camps d’expertesa. D’aquestes 472 dones expertes inscrites actualment, només n’apareixen quatre quan es fa la cerca del concepte ‘religió’ i una sota el terme ‘cristianisme’. En d’altres camps com l’educació o la pedagogia, la interculturalitat, la comunicació i el periodisme o l’activisme polític i social amb prou feines hi apareix només una dona.

Com a perfils donats d’alta hi ha Míriam Díez, que és vicegedana de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna - URL i vicepresidenta de la Fundació Catalunya Religió, Yaratullah Monturiol Virgili, que és membre del Consell Assessor de la Diversitat Religiosa de la Generalitat, Sonia Herrera, responsable de comunicació de Cristianisme i Justícia, Núria Iceta que forma part del patronat de la Fundació Joan Maragall i de la Fundació Catalunya Religió o Rosa Cendón, del programa SICAR cat d’Adoratrius.

Requisits per donar-se d'alta

Ara bé, el cercador d’expertes requereix donar-se d’alta. Dones expertes en camps propis del fet religiós n’hi ha a Catalunya, però de moment no hi apareixen. Al cercador d’expertes poden aparèixer dones expertes en qualsevol àmbit professional o del coneixement, amb una trajectòria i mèrits professionals que les avalin i que compleixin els requisits establerts.

Ser dona, disposar d’experiència professional mínima de set anys en el camp d’expertesa, disposar de formació específica, haver elaborat publicacions sobre el camp d’expertesa o haver exercit càrrecs professionals destacats en empreses vinculades al camp d’expertesa són alguns dels requisits per donar-se d’alta.

I per què donar-se d’alta? A banda de ser un servei totalment gratuït, l’alta com a experta permet, afirmen, “visibilitzar la pròpia expertesa, obtenir noves oportunitats laborals i contribuir a la promoció de les dones en tots els àmbits professionals”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.