Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(CR) Aquest dimecres, el Papa Francesc ha enviat una carta als participants de la XXVII Cimera Iberoamericana, que s’havia de celebrar a Andorra el 2020 però que finalment s’ha celebrat aquesta setmana. A més de desitjar que la trobada sigui fructífera, el Papa ha aprofitat el text per recordar els “milions de víctimes i de malalts”, assegurant que prega per a ells i els seus familiars. D’altra banda, també ha elogiat “la gran tasca dels metges, infermers, personal sanitari, capellans i voluntaris que, en aquests moments difícils, a més de tractar els malalts posant en risc les seves vides, han estat el familiar i l’amic que els faltava”.

Garantir una distribució equitativa de les vacunes

Pel que fa al procés d’immunització que avança progressivament a tot el món, Francesc ha explicat que “són particularment benvingudes les iniciatives que busquen crear noves formes de solidaritat a nivell internacional, amb mecanismes dirigits a garanir una distribució equitativa de les vacunes, no basada en criteris purament econòmics, sinó tenint en compte les necessitats de tothom, especialment dels més vulnerables i necessitats”. En aquest sentit, ha reiterat que la immunització extensiva contra el Covid-19 hauria de ser considerada com un “bé comú universal”. Són paraules que el mateix copríncep d’Andorra i arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, ha subratllat també en el seu missatge durant la Cimera Iberoamericana.

D’altra banda, el pontífex també ha expressat la seva preocupació per les conseqüències econòmiques de la pandèmia, que fan encara més important la solidaritat entre països: “És necessària una reforma de l’arquitectura internacional del deute, com a part integrant de la nostra resposta comuna a la pandèmia, ja que la renegociació de la càrrega del deute dels països més necessitats és un gest que ajudarà els pobles a desenvolupar-se, a tenir accés a les vacunes, a l’educació i al treball”.

Una vegada més, aquesta solidaritat –que no serà possible sense que els governs tinguin la valentia de canviar les prioriats– serà essencial perquè, com diu el Papa, “no siguin els pobres els qui paguin el cost més alt d’aquests drames que estan colpejant la nostra família humana”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.