Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Claretians) Durant el mes d’abril, els claretians d’arreu del món celebren el Dia de la Missió Claretiana. A Catalunya s’ha triat aquest diumenge per a dur a terme aquesta celebració. El lema d’enguany per al Dia de la Missió Claretiana és 'Arrelats i audaços', coincidint amb el lema del Capítol General de la congregació que es celebrarà aquest estiu. Un lema ben pasqual, segons el claretià Josep Roca. “Arrelats en Jesús ressuscitat que envia els seus deixebles a continuar tot el que ell havia fet. I a fer-ho amb audàcia i creativitat”, explica.

Aquest serà el segon any que es celebrarà aquest dia en temps de pandèmia. En aquest context, el pare general, Mathew Vattamattam, valora que “és encoratjador que les vacunes contra Covid-19 i les seves variants estiguin disponibles” i apunta també que “també necessitem vacunes contra la cobdícia i la dominació que destrueix la fraternitat humana”. En el missatge de convocatòria del Dia de la Missió Claretiana, Vattamatam diu que “l’evangeli de l’amor és l’única vacuna coneguda contra els virus que afecten el cor i l’ànima humana”.

Aquesta jornada, diu Josep Roca, és una bona ocasió per recordar que “la missió cristiana suposa lluitar contra la pitjor de totes les pandèmies: l’individualisme i l’oblit dels més necessitats d’aquí i d’arreu del món”. També afegeix que “sembrar l’Evangeli vol dir promoure tot el que ajuda a construir la fraternitat humana i la vida digna en aquest món que ens ha estat regalat i que hem de cuidar”.

L’objectiu principal d’aquesta celebració, segons Roca, és fer-se conscients que –amb paraules del papa Francesc– cada persona és una missió: “Jo soc una missió en aquesta terra, i per això estic en aquest món”.

A Catalunya, a més, cada any, la família claretiana convida a col·laborar amb un projecte de cooperació assumit per l’ONG de la congregació, Enllaç Solidari. Aquest any es tracta del subministrament d’aigua potable al barri de Nkolbisson, a la perifèria de Yaoundé. Una iniciativa dels mateixos habitants del barri on viu i treballa una petita comunitat de Claretians del Camerun.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.