Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Parròquia de Montblanc) El projecte del Punt d’Orientació Telemàtica és el nou servei que Càritas parroquial de Montblanc inicia amb la voluntat de pal·liar els efectes de l’esquerda digital que tenen moltes persones de perfils diferents i per circumstàncies múltiples i que s’ha accentuat en motiu de la pandèmia de Covid-19. El projecte s’ha presentat aquest dilluns a la Plebania de Montblanc.

“Hem vist el problema, hem vist que ningú l’estava afrontant, i ens hem llençat a posar els nostres recursos humans i materials per mirar de pal·liar-lo”, ha explicat Simó Gras, plebà de Montblanc. El capellà ha subratllat que es troba a l’ADN dels cristians, i aquest és el motor de Càritas, el mirar d’estar sempre atents a les necessitats de les persones. I aquest projecte respon a una necessitat que es va agreujant dia a dia i que s’ha anomenat “pobresa digital” o “exclusió digital”.

La coordinadora de Càritas parroquial de Montblanc, Montserrat Palau, ha posat de relleu que volen ajudar les persones a accedir a moltes de les tramitacions telemàtiques que les administracions públiques o privades cada vegada requereixen més. Es vol oferir orientació i suport amb l’objectiu de mirar de capacitar a les persones perquè ho puguin fer elles soles o si més no fer-ho junts.

El coordinador del projecte, Ramon Francesch, ha afirmat que s’ha disposat a fer de voluntari d’aquest projecte perquè veu que la necessitat angoixa a molta gent que es veu impotent alhora de fer gestions que es pressuposa que tothom ha de saber fer. El projecte, subratlla, vol també ser un crit d’atenció especialment a l’administració pública perquè cada vegada estant fent les coses més complicades i molta gent s’està quedant exclosa.

El Punt d’Orientació Telemàtica tindrà el següent horari d’atenció: els dimecres de 10h a 12h a la seu de Càritas parroquial de Montblanc al pla de Santa Barbera. I s’ha posat un telèfon a disposició 977 862 147. El Plebà ha conclòs la presentació agraint els múltiples voluntaris que té Càritas i a totes les persones que disposen part de la seva vida a ajudar.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.