Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

Saber más

(CR) La pandèmia de la Covid-19 ha trastocat moltes rutines, ha fet reconfigurar molts aspectes vitals que semblaven inamovibles, però ha generat també noves maneres per connectar i connectar-se. Segons el darrer Baròmetre d’hàbits de lectura i compra de llibres, durant el confinament pel coronavirus el nombre de lectors ha arribat al seu màxim històric, així com ha augmentat el temps dedicat a la lectura. És en aquest context que Catalunya Religió inicia el seu propi club de lectura: Amb fe de llibres.

La periodista Glòria Barrete dinamitzarà aquest espai de comentari, debat i diàleg sobre un llibre proposat per la redacció, de temàtica i gènere diversos. Amb aquest nou projecte Catalunya Religió reforça la seva aposta per la cultura, amb criteris informatius i de pensament i, alhora, explora nous formats que ajudin a difondre l’actualitat religiosa del nostre país.

El club de lectura és un servei gratuït i ja s’han tancat el registre d’inscripcions per poder participar a les tres primeres sessions. Tindrà lloc sempre el primer dimarts de mes a les sis de la tarda, en format online i amb una hora de durada. Per a resoldre dubtes sobre aquesta proposta podeu escriure a llibres@catalunyareligio.cat.

Amb fe de llibres

El mateix nom rep la nova secció de podcast en què col·laboradors de diversos punts del territori recomanaran llibres als lectors de Catalunya Religió amb una periodicitat setmanal. Amb fe de llibres neix de la voluntat del projecte per construir comunitat amb els seus lectors. Agafant la construcció típica ’amb fe d’errates’ que s’empra per esmenar equivocacions publicades, Amb fe de llibres pretén ser un projecte en constant construcció, sense veritats lapidàries sinó proposant un camí d’aprenentatge conjunt amb els participants en el qual s’anirà avançant i potser retrocedint.

Amb fe de llibres proposa llegir obres que permetran generar un espai de lectors interessats en connectar i connectar-se, en cercar també la fe en els llibres, sempre amb la mirada posada en l’actualitat i la realitat que ens envolta i configura. Una proposta lectora per aquells qui busquen i troben, també raons i arguments, històries, personatges o escenes que il·luminen creences i les fan més fondes i sòlides. Per fer-ho algunes de les sessions comptaran amb convidats especials que donaran el contrapunt a la lectura escollida.

Oliveres, Molins i Hammarskjöld

El club de lectura s’inicia el dimarts 4 de maig a les 18 h amb la lectura del darrer llibre Paraules d’Arcadi. Què hem après del món i com podem actuar, de l’economista i activista Arcadi Oliveres. Seguirà al mes de juny amb la novel·la de ficció Els secrets de la badia, de la religiosa teresiana Victòria Molins, i finalitzarà el curs al juliol amb el llibre Fites. Dietari espiritual d’un home d’acció, de Dag Hammarskjöld.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.