Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Dani Farràs – Maristes) Aquest 2021 serà difícil viure la Setmana Santa a l’estil que moltes “comunitats de comunitats” estan acostumades. Les Pasqües juvenils i familiars, característiques de molts moviments de la pastoral catalana han estat, durant dècades, trobades que comptaven els assistents amb números de tres xifres. L’any passat, la pandèmia va obligar totes les organitzacions a anul·lar les trobades o a adaptar-les a formats en línia.

Més d’una desena d’aquests grups preparen trobades multitudinàries a monestirs i cases de colònies per celebrar la Pasqua amb dinàmiques participatives i espais de catequesi, així com celebracions, sovint preparades pels propis infants i joves.

Aquest any, amb una mica més d’experiència que l’any passat (quin remei) pel que fa a alimentar la fe mantenint la distància social i els grups reduïts, diferents organitzacions han començat a teixir xarxa per tal de compartir idees, estratègies i preocupacions en la preparació de les respectives celebracions de la Pasqua.

El vespre d’aquest dijous representants de diferents equips encarregats de Pasqües van posar en comú reflexions entorn la vivència religiosa dels joves, la prudència en la proposta d’activitats i celebracions presencials, la necessitat de tornar a la parròquia i les noves possibilitats que brinda la tecnologia.

Hi van participar representants de la Pasqua Jove Avellanes i de la Pasqua familiar de Llinars dels Maristes, de La Salle, de la Pasqua familiar i d'adults i de la Pasqua Jove de Vic dels Claretians, de Lestonnac – Companyia de Maria, de Vedrunes, del Moviment de Centres d'Esplai Cristians de Catalunya (MCECC), dels Salesians, de la delegació de Joves de la diòcesi d’Urgell, de la parròquia Sant Ignasi i de la Pasqua de Raimat – MAGIS dels Jesuïtes i d'Acció Catòlica Obrera (ACO).

Ho van fer animats per l’aniversari del Concili Provincial Tarraconense a facilitar l’encontre “personal i viu amb Jesucrist” i tenint present la proposta de l’encíclica del papa Francesc Fratelli tutti. Tot plegat, en una trobada d’una hora en què es va recordar també el desgast que les mesures sanitàries estan produint en molts joves, així com la possibilitat que aquesta trobada tingui continuïtat d’alguna manera.

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.