Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Càritas Catalunya) Formació i Treball ha millorat la seguretat de més de 200 contenidors de recollida de roba de segona mà de l’Àrea Metropolitana de Barcelona gràcies a nous sistemes de seguretat. Durant el 2020 es van instal·lar cadenats d’alta seguretat d’un model que dificulta les accions vandàliques de robatori i millora els volums de recollida en un 10%. La iniciativa s’emmarca en el projecte “Contenidors més segurs per a la recollida de roba, la inclusió social i la sostenibilitat ambiental”, que compta amb el suport de Càritas Diocesana de Barcelona, ​​el projecte Moda Re- i Inditex.

En una primera fase del projecte es va realitzar una anàlisi d’aquells contenidors amb una especial incidència d’actes vandàlics i es van seleccionar 200 per a la instal·lació dels nous elements de seguretat. Posteriorment s’ha realitzat un manteniment mensual que ha permès comprovar l’efectivitat dels nous sistemes de seguretat, a més de realitzar les tasques habituals de manteniment com neteja o pintura en els casos que així fos necessari. Durant el desenvolupament del projecte s’han generat oportunitats laborals per a 17 persones en risc d’exclusió social que han cobert 7 llocs de treball d’ajudants de xofer per a la recollida dels contenidors.

També s’ha informat a la ciutadania del funcionament del projecte tèxtil amb la instal·lació d’infografies de Moda Re- on s’explica l’itinerari de la roba donada posant en valor les oportunitats laborals generades i la reducció de residus tèxtils.

El projecte també ha apostat per la sensibilització sobre la importància de la reutilització de la roba i dels beneficis que pot suposar per al medi ambient i la societat en el seu conjunt. Aquest any en el context de pandèmia mundial provocada per la Covid-19 i la crisi sociosanitària que ha ocasionat s’ha posat èmfasi en la recollida del tèxtil de segona mà com un servei essencial per garantir la salubritat dels espais públics on es troben els contenidors.

Temàtica

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.