Pasar al contenido principal
Catalunya Religió Sáb, 20/02/2021 - 10:30

(Fundació Pere Tarrés) La Fundació Pere Tarrés valora positivament l'anunci de la Generalitat de Catalunya, a través del Procicat, de la represa de les activitats de lleure, com les activitats extraescolars i els centres d’esplai, a partir de la setmana que ve.

Des de la Fundació Pere Tarrés rep amb satisfacció l'anunci del govern català, que ja portaven setmanes esperant una resolució en positiu que permetés reprendre les activitats de manera segura per als infants i joves. Tot i això, resten a l'espera de conèixer el detall del que es permetrà a partir de dilluns a nivell d’aforaments, nombre de persones que hauran de conformar els grups, etc.

D’altra banda, com a entitat de lleure es mostren preocupats que el document aprovat aquest divendres només hagi autoritzat a la represa de les activitats a educació infantil i primària, i en canvi, es deixi fora del lleure als adolescents i joves.

Des de la Fundació Pere Tarrés, recorden que les activitats extraescolars són essencials per al desenvolupament i la socialització dels infants, especialment dels infants que es troben en situacions més vulnerables, i sobretot tenint en compte les condicions complicades que molts d'ells han hagut de viure durant aquest any. Les extraescolars són, a més, generadores d'igualtat i d'oportunitats socials, sense oblidar, també, que les activitats educatives de lleure són un dels drets reconeguts en la Declaració Universal dels Drets dels Infants.

L'anunci d'avui és, també, un reconeixement del caràcter educatiu de les activitats de lleure, com sempre han posat en valor des de la Fundació Pere Tarrés. Unes activitats que, durant els mesos d’estiu també es van demostrar que eren segures. Des de la Fundació Pere Tarrés sempre han aplicat rigorosament els protocols sanitaris establerts per les autoritats, cosa que ha permès crear espais segurs en què els infants no han estat font de contagi.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imagen
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.