Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Bisbat d’Urgell) Les II Jornades per a Directors espirituals de Seminaris i Delegats per al Clergat, s’han celebrat enguany de manera telemàtica. Sota l’organització de la Comissió Episcopal per al Clergat i els Seminaris de la Conferencia Episcopal Espanyola, van tenir lloc els dies 11 i 12 de febrer

Es va tractar monogràficament de “L’accídia i la fortalesa en la vida espiritual dels sacerdots”. Van ser presidides per Joan-Enric Vives, arquebisbe d’Urgell i President de la Comissió episcopal, i per Jesús Vidal, Vicepresident de la Comissió, amb la presència de Julián Barrio, arquebisbe de Santiago, Eusebio Hernández bisbe de Tarazona, i de Francisco Cerro arquebisbe de Toledo, així com Salvador Cristau, bisbe auxiliar de Terrassa i ponent. Van estar ajudats pels dos directors dels secretariats de la comissió Juan Carlos Mateos i Sergio Requena.

Amb més de 50 participants que es van unir a la retransmissió zoom, les 4 ponències centrals van anar a càrrec de Jean-Charles Nault OSB, abat de l’Abadia benedictina de Saint-Wandrille, a la Normandia, des de 2009, que ha estudiat i aprofundit amb una tesi doctoral sobre l’accídia, i una ponència del bisbe auxiliar de Terrassa i membre de la Comissió, Salvador Cristau, rector del Seminari de Terrassa.

L’accídia com a pecat capital contra la caritat segons sant Tomàs d’Aquino, fou tractada en el seu significat i interès per a la vida cristiana, també segons la lògica de l’Encarnació, en el document central del magisteri del Papa Francesc “Evangelii Gaudium”, l’accídia en la vida sacerdotal i l’acció evangelitzadora com a antídot contra l’accídia.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.