Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Bisbat de Vic/CR) El bisbat de Vic reprèn el procés sinodal en el qual està immers. Després d’uns mesos marcats per la pandèmia i que “han complicat el trobament i el treball dels grups sinodals”, el bisbat ha volgut posar èmfasi en que les aportacions fetes a aquest procés són “una contribució única i irreemplaçable”, i anima a tots els membres de l’Església a la diòcesi a seguir-ne aportant.

La segona etapa del camí sinodal tractarà sobre Jesús

Fins aquest moment la reflexió, pregària i discerniment han versat sobre la persona i la societat. Ara, afirmen des del bisbat, “és el moment de mirar a Jesús: «Qui és Jesús?»” .L’objectiu d’aquesta etapa és tornar a descobrir Jesucrist, preguntar-se qui és i quina rellevància té en la vida de tot cristià, en les comunitats parroquials i com ell respon a les necessitats de la persona i la societat.

Per a acompanyar aquest discerniment el bisbat enviarà, properament, els materials corresponents a aquesta etapa en un sobre adreçat, com sempre, als coordinadors dels grups sinodals. Conscients de les circumstàncies que encara s’estan vivint, el format pensat per a aquesta etapa serà el d’un llibret per a cada membre del grup sinodal.

Aquest llibret, que consta de tres capítols, comprèn una part de treball personal (previ a les sessions) que ajudi a avançar la reflexió, pregària i discerniment del grup, i una altra part amb les guies corresponents a les sessions del grup sinodal. Aquesta primera reflexió i pregària individual vol facilitar el treball, enriquint i concentrant el diàleg i discerniment del grup sinodal en una proposta més flexible a la situació de cada grup. Un cop s’hagin enviat els materials, es programaran les reunions amb els coordinadors per a presentar i explicar els objectius d’aquesta Etapa II: Jesús.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.