Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(CR) Aquest divendres la sala polivalent de l’Ajuntament de Solsona acollirà un recital de poesia i música per connectar amb el Nadal. L’espectacle Hi ha novetat! arriba de la mà del poeta Carles Torner i del músic Oriol Romaní.

“Aquest recital convida a connectar amb el Nadal amb realisme, esperança i un esperit ple d'humanitat”, apunten els autors sobre l’espectacle. Estrenat als Lluïsos d’Horta diumenge 29 de novembre, se n’han previst set actuacions més. Tindran lloc durant el mes de desembre a l’Ajuntament de Solsona, a l’Església de Santa Maria de Cadaqués; al Centre Cultural de la Mercè de Girona i, a Barcelona, al Monestir de Sant Pere de les Puel·les, al Centre Moral i Instructiu de Gràcia, a l’Església de Nostra Senyora de Pompeia, a l’Església de Santa Anna i a l’Auditori de la Fundació Joan Maragall.

“Amb el temps que ens ha donat el confinament hem pogut preparar un espectacle a partir dels poemes de Nadal que vaig publicar ara fa un any”, explica Torner. Es refereix al llibre Vint-i-set nadals i un rei (Edicions 62), que recull poemes de Nadal escrits des del 1990. L’espectable combina lectures de les nadales i músiques de Bach, de jazz i cançons de Nadal catalanes i angleses interpretades per Oriol Romaní, clarinetista de jazz i de música clàssica.

Carles Torner ha publicat diversos llibres de poemes, un dels quals dedicat als àngels (Ara Llibres, 2013). Va rebre el premi de la Crítica amb Viure després (1998) i el premi Carles Riba amb Als límits de la sal. Ha publicat assaigs –com Shoah, una pedagogia de la memòria (2002)–; novel·la –L'estrangera (1997), que recrea el bíblic Llibre de Rut– i proses de viatges –L'arca de Babel (2005). Torner treballa al PEN Internacional per promoure la solidaritat amb escriptors empresonats arreu del món.

Oriol Romaní va estudiar música clàssica amb prestigiosos mestres del país i de l’estranger. Estudia clarinet i interpretació al Conservatori Municipal Barcelona i en diversos centres estrangers amb Juli Panyella, Thea King, Anton Weimberg, Tony Pay, Igor Markevitx i Giörgy Sebök. Va ser fundador i cosolista de la Joven Orquesta Nacional de España i membre de l'Orquestra de Cambra del Teatre Lliure i de Barcelona 216. Musica poemes i pregàries. És autor dels llibres La música, font de salut (1998), Tocats pel jazz (2000) i és a punt de publicar el llibre El nostre jazz de cada dia.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.