Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Editorial Claret) L’Editorial Claret acaba de publicar la Lectio divina per als temps forts. Any B, amb reflexions del missioner claretià Josep Roca i Alsina. L’autor aporta una espiritualitat claretiana molt profunda avalada pels seus vint-i-cinc anys com a missioner al Brasil.

La Lectio divina és una lectura amb esperit de pregària amb la Bíblia. És un mètode per acostar-se a la Paraula de Déu, portar-la al nostre dia a dia i endinsar-se en el seu significat a través d’una lectura orant de la Paraula. És una manera de llegir la Bíblia, mirant d’aquirir la mateixa forma de pensar i de sentir de Jesús. Es tracta d’acostar-se a Déu a través de la seva Paraula i deixar que aquest mostri la seva voluntat. El mètode que proposa és la lectura, la meditació, per provocar que la paraula de Déu interpel·li cadascú donant-li una resposta en concret de la seva situació en cada moment. És la manera en que Déu ens parla i respon en les circumstàncies concretes de cada dia.

El mètode consta de sis passos: la preparació per rebre l’Evangeli, la lectura de l’Evangeli; la meditació per reflexionar sobre què transmet a cadascú el text llegit; l’oració en què es promou el diàleg amb Déu; la contemplació per aturar-se en el que s’ha sentit; i l’acció que consisteix en concretar en la vida tot allò que s’ha après, meditat o contemplat a través de la lectura. La Lectio divina per als temps forts. Any B és una proposta per a cada dia dels temps d’Advent, Nadal, Quaresma i Pasqua de l’Any B que ens ajuda a fer aquest exercici espiritual.

L’edició publicada conté reflexions amb un objectiu clar: que els cristians alimentin la seva fe i vida cristiana amb la paraula de Déu i, sobretot, amb l’Evangeli. La Lectio divina inclou el text de l’Evangeli que marca el calendari litúrgic i unes meditacions per acompanyar cadascun dels sis passos.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.