Pasar al contenido principal
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Jordi Llisterri-CR) Reunió entre els bisbes catalans i el Departament de Justícia aquest dimarts a la tarda després de la polèmica sobre la beatificació a la Sagrada Família. La trobada a la seu del Departament de Justícia la van acordar diumenge amb una trucada telefònica la consellera Ester Capella i el cardenal Joan Josep Omella. A la reunió també hi ha participat el secretari de la conferència Episcopal Tarraconense, l’arquebisbe Joan-Enric Vives, i el director general de Dret i d'Entitats Jurídiques, Xavier Bernadí, que també va estar present a la beatificació representant el Govern.

La reunió ha volgut suavitzar els desencontres en un clima de cordialitat, segons els assistents a la reunió. Alhora, s’ha convingut que cal intensificar la comunicació entre el Govern i els representants de totes les religions. La reunió es produeix després de diverses polèmiques que han allunyat els bisbes i el Govern com la voluntat de revertir les immatriculacions dels temples catòlics, la posició del cardenal Omella sobre els presos del procés, o la missa el funeral que es va celebrar el juny a Barcelona sense respectar les limitacions dictades pel govern. A tot això s’hi va sumar aquest cap de setmana la polèmica per la beatificació a la Sagrada Familia.

En la reunió la consellera Capella ha comunicat als bisbes que el Govern aprovarà en breu una modificació de les limitacions pels actes de culte i que a més de la limitació vigent del 30% de l'aforament no es podrà superar el màxim de 100 de persones. Això afectarà a qualsevol cerimònia i a totes les confessions, independent de les condicions de l’espai on se celebri. Aquesta restricció a una màxim de 100 hauria impedit la concentració de 600 persones a la Sagrada Família. Això també farà replantejar l'ordenació del nou bisbe auxiliar de Barcelona Javier Vilanova prevista pel 22 de novembre a la Sagrada Família.

En la reunió, s’ha coincidit en que cal prendre totes les mesures necessàries per protegir la salut de la ciutadania i, alhora, garantir els dret fonamental a la llibertat religiosa i de culte. Aquest setmana el cardenal Omella havia qüestionat posar més limitacions a les celebracions religioses però que l’Església compliria a les normatives sanitàries vigents com es va fer a la Sagrada Família. També s’ha compartit el desig que la situació sanitària millori per poder aixecar les restriccions i recuperar la normalitat el més aviat possible.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.