Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

Saber más

(CR) El proper 7 de novembre Joan Roig i Diggle serà beatificat a la basílica de la Sagrada Família. Un procés que es va iniciar l’abril de 1993, data en què es constitueix l’Associació d’Amics de Joan Roig i Diggle, i que va ser aprovada per el Vaticà l’octubre de 2019. La beatificació del jove màrtir del Masnou és motiu de “gran esperança” per als membres de l’associació.

L’arquebisbe de Barcelona va dedicar una carta pastoral a Joan Roig i Diggle el 15 de setembre. Omella en destaca l’exemple “d’un jove amb una vida compromesa” que “treballava per fer conèixer el missatge de Jesús als joves dels seus temps”. Roig va ser assassinat quan, després de visitar una parròquia de Barcelona, duia la comunió a la seva comunitat del Masnou. Era la matinada del 12 de setembre de 1936 i va morir davant del cementiri de Santa Coloma de Gramenet.

L’església de la Concepció de Barcelona, freqüentada per Roig, ha convocat una vetlla de pregària la nit abans de la seva beatificació. Per la seva banda, l’església de Sant Pere del Masnou, comunitat a la que pertanyia en el moment del seu martiri, durà a terme una pregària d’acció de gràcies el dia 8 de novembre.

El cardenal Joan Josep Omella presentarà aquest divendres la biografia de Joan Roig i Diggle (Ed. San Pablo), juntament amb l’autora, Carla Vilallonga, i l’historiador Jordi Cabanes, a la façana del naixement de la Sagrada Família.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.