Pasar al contenido principal
Catalunya Religió

(Bisbat de Girona) El confinament per la pandèmia de la Covid-19 va fer ajornar, el passat mes d'abril, la Consueta de Sant Jordi, que des de fa quatre anys es representa a la Catedral de Girona, amb un notable èxit d'espectadors i de crítica. El Capítol de la Catedral ha reprogramat l'espectacle per al proper divendres 24 de juliol, amb motiu de la celebració de la festa del llibre i de la rosa el dia abans. Hi haurà dues funcions: a les 19 h i a les 22 h.

Aquesta serà la quarta edició de la Consueta, basada en un text mallorquí medieval, del segle XVI, d'origen desconegut. La figura de sant Jordi, amb el seu patronatge i significat, i el fet de representar-se en un espai com la nau de la Catedral, són alguns dels principals al·licients d'aquesta obra, que es va estrenar a la seu episcopal gironina el 2017 amb motiu dels 600 anys de la decisió de construir la seva nau única, recuperant, d'aquesta manera, un espai que ja en època medieval havia acollit aquest tipus d'actes, de marcat caràcter pedagògic.

Sota la direcció de Guillem Fernàndez-Valls, la producció va a càrrec del Capítol de la Catedral de Girona i l'adaptació i dramatúrgia és obra de Josep Romeu Figueras. Els actors i actrius que hi donaran vida seran Ivan Bustos, Guillem Fernàndez-Valls, Jordi Subirà, Ferran Frauca, Mireia Vallès i Raymon Pujol. D'altra banda, el vestuari, atrezzo i el cavall van a càrrec de Drakònia, els efectes especials a càrrec de CAUTION i la música de l'orgue serà interpretada per Pau Riuró, el qual s'ha encarregat també de l'adaptació musical, juntament amb Ferran Frauca.

Les entrades són gratuïtes, però cal recollir-les a www.catedraldegirona.cat. Enguany, com a mesura de prevenció davant de la Covid-19, hi haurà la possibilitat d'adquirir entrades de forma individual (seients a 1 metre de distància) o bé com a grup de persones de contacte habitual. L'esdeveniment és organitzat pel Capítol de la Catedral de Girona, amb el patrocini de la Diputació de Girona i la col·laboració del Bisbat de Girona, l'Ajuntament de Girona, la Capella de Música de la Catedral de Girona, Videoson i els Diables de l'Onyar.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.